TÉMA

IDNES.cz

iDNES: Státní zástupce obžaloval muže v souvislosti s požárem v Českém Švýcarsku

Státní zástupce obžaloval muže v souvislosti se založením požáru v Českém Švýcarsku, který byl historicky nejrozsáhlejší na území České republiky. Bývalý dobrovolný strážce podle znalců věděl, co dělal. Informoval o tom ve středu server iDNES s odvoláním na náměstkyni krajského státního zastupitelství Kateřinu Doušovou.
8. 11. 2023Aktualizováno8. 11. 2023, 11:07|

Musíte si zvyknout na to, že v médiích pracují i „barevní“, říkají romští novináři

Účastníci demonstrací na romské redaktory pokřikují rasistické urážky. Jindy lidé zase zpochybňují jejich novinářskou profesionalitu, nebo jim rovnou zruší rozhovor. Reportéři Richard Samko z ČT, Patrik Banga z iDnesu i slovenský novinář Jozef Šivák z televize TA3 pro pořad Newsroom ČT24 popsali realitu Romů pracujících v médiích.
27. 11. 2022Aktualizováno27. 11. 2022, 23:54|

Zpravodajský text bez podpisu není důvěryhodný. Zvlášť o ivermektinu, kritizují někteří novináři

Píší o ivermektinu, o očkování, o opatřeních, o vědě. Články vydávají denně, jenže zásadní údaj v nich chybí. Jméno novináře, který text vytvořil. Místo toho, který by se k takovému textu hlásil, jen slova vlastní zpráva nebo třeba dost obecná zkratka red. Proč texty podepisovat? Kdy se může jméno autora v médiích vynechat a co důvěra čtenářů, když je autor neznámý? Debatu nad tím, kdy článek podepsat celým jménem, kdy zkratkou a kdy je možné podpis vynechat, otevírá pořad Newsroom ČT24.
28. 3. 2021|