TÉMA

ZZS Olomouckého kraje

Mohelnice přišla o záchrannou službu, nemá pro ni vyhovující prostory. Město hledá nové

Posádka Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje (ZZS) se z Mohelnice přesunula do Šumperka. Dojezdové časy se tak prodloužily. Místo ní vyjíždí posádky z Litovle, Zábřehu a Uničova. Do konce února sídlila v prostorách lékařského domu, ty už ale záchranářům nevyhovovaly. Vedení města se teď snaží najít pozemek pro výstavbu nové základny.
12. 3. 2024|

V domě v Litovli na Olomoucku zřejmě vybuchl plyn. Jeden člověk utrpěl vážné popáleniny

Olomoučtí hasiči zasahují v Litovli, kde v rodinném domě pravděpodobně vybuchnul plyn. Informoval o tom mluvčí hasičů Radek Buryánek. Jeden člověk se zranil, utrpěl popáleniny na celém těle. Dům je poničen. Ze sousedních budov bylo evakuováno devět lidí, mezi nimi dvě děti. Statika domů však výbuchem poškozena nebyla.
25. 9. 2021Aktualizováno25. 9. 2021, 21:05|

Při požáru domu ve Vidnavě se zranili dva lidé, hořelo i v Hranicích

Při požáru v objektu sociálního bydlení ve Vidnavě na Jesenicku se ve středu časně ráno zranili obyvatel bytu a dobrovolný hasič. Obyvatel utrpěl zranění poté, co před plameny vyskočil z okna bytu. Oba zranění skončili v péči olomouckých záchranářů. Příčinu požáru i škodu vyšetřovatelé zjišťují. Hasiči ráno likvidovali také další požár, a to v azylovém domě v Hranicích-Slavíči. Evakuováno tam muselo být 23 lidí. Matka a dvě děti byly převezeny do nemocnice kvůli pozorování.
24. 3. 2021Aktualizováno24. 3. 2021, 13:08|