TÉMA

Televizní seriál

Místo Havaje Sicílie. Nejoceňovanější minisérie současnosti Bílý lotos se stane sexuální fraškou

Luxusní hotelový resort, zazobaní hosté a personál, který musí plnit jejich přání. Tato kombinace zafungovala jako rozbuška vztahových dramat, mocenských pnutí i kulturních a generačních válek v satirické minisérii Bílý lotos, která v polovině září získala deset sošek Emmy. Na konci října dostane pokračování, které bude mít o epizodu navíc, havajský ostrov Maui vymění za Sicílii a na scénu se v něm vrátí Tanya v podání Jennifer Coolidgeové.
10. 10. 2022Aktualizováno10. 10. 2022, 15:34|

Herec Liev Schreiber znovu točí v Česku, hraje otce Anny Frankové. Navštívil také Ukrajinu

Americký herec Liev Schreiber až do října točí v Česku minisérii Small Light, potvrdila ČT24 Pavlína Žipková z oddělení Czech Film Commission Státního fondu kinematografie. Osmidílné drama vypráví o nizozemském páru, který během druhé světové války pomáhal skrývat Annu Frankovou a její rodinu. Schreiber hraje v projektu, jenž se objeví na streamovací platformě Disney+, otce Frankové Otta. Herec také v týdnu navštívil Ukrajinu.
18. 8. 2022|

Německá televize se musí omluvit polským odbojářům. V seriálu je ztvárnila jako antisemity

Odvolací soud v jihopolském Krakově potvrdil předchozí rozsudek soudu nižší instance odsuzující německou stanici ZDF k omluvě někdejším bojovníkům polského odboje, které rozhořčilo antisemitské zpodobnění v seriálu o druhé světové válce. Verdikt je pravomocný, uvedla polská televize TVP na svém webu.
23. 3. 2021|