TÉMA

Rada města

Vedení Liberce chce lanovku na Ještěd s jednou kabinou, prodlouženou k tramvaji

Liberečtí radní preferují variantu obnovy lanové dráhy na Ještěd, která počítá s jednou kabinou zavěšenou na dvou lanech a s prodloužením trasy ke konečné tramvaje v Horním Hanychově. Rozhodnutí ale bude na zastupitelích, kteří o lanovce budou jednat za týden. Podle primátora Jaroslava Zámečníka (Starostové pro Liberecký kraj) při rozhodování v radě zohlednili i výsledky ankety, v níž hlasovalo skoro 1700 lidí.
17. 4. 2024Aktualizováno17. 4. 2024, 19:25|

Obvinění v kauze manipulace veřejných zakázek v Pardubicích skončí ve funkcích

Šest obviněných lidí v kauze údajné manipulace veřejných zakázek na pardubickém magistrátu a v městských firmách skončí ve svých funkcích. Město rovněž zpřísní zadávání veřejných zakázek. Vedoucí odborů například budou moci rozhodovat o nižším finančním limitu. Novinářům to řekli zástupci vedení města. Policisté vyčíslili škodu na desítky milionů korun. Mezi stíhanými je bývalý primátor Martin Charvát (dříve ANO), je ve vazbě, aby nemohl ovlivňovat svědky. Minulý týden se všech svých funkcí vzdal.
27. 11. 2023|

Praha požaduje úpravy restauračních zahrádek v centru. Provozovatelé to mají za likvidační

Magistrát zrušil povolení pro dvě desítky restauračních zahrádek v centru Prahy. A požaduje úpravy, aby úzké ulice byly lépe průchozí a na zahrádkách stály pouze stoly, židle a slunečníky. Restauratéři to odmítají s tím, že zmenšení zahrádek je pro ně nedlouho po covidových restrikcích likvidační.
25. 9. 2021|

Může se stavět. Antimonopolní úřad zastavil řízení o tendru na královéhradecký stadion

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zastavil správní řízení ve věci tendru na stavbu fotbalového stadionu v Hradci Králové. Město Hradec Králové tak bude moci podepsat smlouvu s vítěznou firmou. Stadion by za 568 milionů korun bez DPH mělo postavit sdružení firem Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont.
24. 3. 2021Aktualizováno24. 3. 2021, 13:15|

Hradec Králové vyhlíží nový fotbalový stadion. Rada už vybrala stavitele

Nový fotbalový stadion v Hradci Králové by mělo za 568 milionů korun bez DPH postavit sdružení firem Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont. Městská rada je – jako vítěze tendru – doporučila schválit zastupitelstvu, příslušné jednání proběhne příští týden. Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu připravuje už déle než patnáct let.
23. 3. 2021Aktualizováno23. 3. 2021, 15:39|