TÉMA

Nákupní centrum

Obžaloba žádá podmínku pro mladíka, který způsobil požár supermarketu v Chodově

Obžaloba žádá podmíněný trest pro Mária Baigera obžalovaného z toho, že způsobil požár, který 6. listopadu 2022 ráno zcela zničil Penny Market v Chodově na Sokolovsku. Tehdy osmnáctiletý muž si chtěl s pomocí zapalovače udělat díru do plastového vozíku, kam mu zapadl mobilní telefon. Vznikl ale požár, který se rychle rozšířil na celý objekt. V projednávání případu v pondělí pokračoval Okresní soud v Sokolově, soudkyně Gabriela Siegelová odročila jednání na 29. května.
22. 4. 2024Aktualizováno22. 4. 2024, 19:00|

Útočník ze Sydney se zaměřil na ženy, upozornila australská policie

Útočník, který v sobotu v nákupním centru v Sydney ubodal šest lidí, než ho zastřelila policie, se zaměřil na ženy. S odkazem na pondělní prohlášení australské policie o tom informovala agentura Reuters, tvrzení policie následně potvrdil útočníkův otec. Pět z šesti mrtvých sobotního útoku byly ženy, stejně tak většina z dvanácti zraněných. V pondělí došlo v kostele nedaleko Sydney k jinému útoku, při kterém bylo pobodáno několik lidí. Spáchal ho patnáctiletý útočník.
15. 4. 2024Aktualizováno15. 4. 2024, 14:00|

Ukrajina pomýšlí na osvobození celé země. V Izjumu našli desítky mrtvých civilistů

Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba uvedl, že Kyjev pomýšlí na osvobození celé země. Ruský prezident Vladimir Putin se podle amerických výzvědných služeb připravuje na dlouhodobý konflikt na Ukrajině. V domě v Izjumu v Charkovské oblasti zničeném v březnu ruskými vojáky se našla těla 44 civilistů. V Charkovské oblasti bylo osvobozeno několik obcí, oznámil večer generální štáb ukrajinské armády. Bělorusko poslalo k ukrajinským hranicím speciální síly.
10. 5. 2022Aktualizováno10. 5. 2022, 22:57|

Střelec zabil v coloradském supermarketu deset lidí. Policie ho identifikovala a obvinila

Nejméně deset lidí, včetně prvního policisty na místě, zabil střelec v pondělí v supermarketu ve městě Boulder v americkém státě Colorado. Policie zadržela podezřelého, který skončil se zraněním v nemocnici a nyní čelí obvinění z desetinásobné vraždy prvního stupně. Úřady jej identifikovaly jako jednadvacetiletého muže jménem Ahmad Al Aliwi Alissa. Motiv útoku zatím neobjasnily. Americký prezident Joe Biden v reakci vyzval Kongres ke schválení opatření o kontrolách spojených s nákupem zbraní a zákazu útočných pušek.
22. 3. 2021Aktualizováno23. 3. 2021, 19:44|