TÉMA

Střítež

Hlasovat o zastupitelstvech deseti obcí přišlo 53 procent voličů. Nejméně táhly volby tam, kde nebylo na výběr

K sobotním novým volbám, které se konaly v deseti obcích, přišlo 53 procent voličů. V malých obcích nekandidovaly žádné politické strany, pouze místní sdružení a nezávislí kandidáti, kteří tedy dostali i všechny hlasy. V některých obcích šlo do voleb více konkurenčních uskupení, ale v části byla pouze jedna kandidátní listina s minimálním nutným počtem kandidátů. Tam také volby přitáhly zdaleka nejméně hlasujících.
17. 9. 2023|

Obyvatelé deseti obcí vybírali nová zastupitelstva místo těch, která se rozpadla

Občané deseti obcí volili v sobotu zastupitele. Jednalo se o nové volby vyhlášené většinou poté, co se zastupitelstva vzešlá z loňských komunálních voleb rozpadla. Ve třech obcích to však byly již druhé nové volby, nevydrželo jim ani zastupitelstvo zvolené letos v březnu.
16. 9. 2023Aktualizováno16. 9. 2023, 22:21|

Obchvat Třince je kompletní. Řidiči na něj mohou už bez omezení

Po obchvatu Třince je od pondělí možné jezdit bez omezení. Jeho poslední část – úsek mezi Třanovicemi a třineckou částí Nebory, po které se zatím jezdilo v každém směru v jednom jízdním pruhu – otevírá Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v plném profilu. Cena stavby bez DPH přesáhla 2,14 miliardy korun, řekli ministr dopravy Martin Kupka (ODS) a ředitel úseku výstavby generálního ředitelství ŘSD Petr Kůrka.
21. 8. 2023|

Obchvat Třince je téměř hotový, částečné zprovoznění oddálila nepřízeň počasí

Dlouho očekávaný obchvat Třince je téměř kompletní. Silničáři zprovoznili poslední, pět a půl kilometru dlouhý úsek mezi Třanovicemi a Nebory. Odklonit má hustou tranzitní dopravu z přilehlých obcí. Otevřením trasy se dálnice D48 definitivně propojí se Slovenskem.
28. 3. 2023|

Začala oprava silnice I/68 u Stříteže. Řidiče čekají až do léta dopravní omezení

Začala oprava vytížené silnice I/68 mezi obcemi Střítež a Ropice na Frýdecko-Místecku. Jde o jeden z hlavních tahů na Slovensko. Povrch je podle silničářů po zimě poničený a potřebuje generální rekonstrukci. Stavební práce přinesou velká dopravní omezení. Silnice bude do konce týdne úplně uzavřená.
22. 3. 2021|