TÉMA

Demontáž

Stavaři demontovali železniční most v Ústí nad Labem, přípravy trvaly týdny

Nad kruhovým objezdem pod Větruší v Ústí nad Labem v noci na neděli stavaři demontovali železniční most. Pomocí obřího jeřábu ho sundali, umístili na podval a auto ho odvezlo o tři sta metrů dál mimo silnici. Průjezd místem byl přes noc uzavřen, motoristé už od rána mohou důležité dopravní křížení znovu využívat. Novou konstrukci umístí stavební firma na místo v dubnu. Práce u kruhového objezdu předcházejí uzavření Benešova mostu přes Labe, který se bude opravovat.
11. 2. 2024|

Muzejníci z Ústí nad Labem stěhovali obří stroje z bývalé výrobny mýdel

V bývalé výrobně mýdel v areálu někdejší Setuzy objevila demontážní firma technickou památku, kterou se snaží nyní zachránit. Historické kompresory dokládají využití vodíku už před více než sto lety. Na záchraně starých strojů se podílí mimo demontážní firmy i soukromý investor a Fakulta strojní ČVUT v Praze. Unikátní památku si v budoucnu bude moci prohlédnout veřejnost.
2. 8. 2021|

Jsou důkazy o rozvratné činnosti útočníků na Kapitol, říká prokurátor

Podle hlavního federálního prokurátora washingtonského okrsku District of Columbia Michaela Sherwina vyšetřovatelé našli důkazy, které pravděpodobně úřadům umožní obvinit z rozvratné činnosti některé z účastníků vpádu do Kapitolu z 6. ledna. Sherwin to řekl v noci na pondělí v pořadu 60 Minutes televize CBS. Obvinění z rozvratné činnosti vznáší federální prokuratura jen velmi zřídka.
22. 3. 2021Aktualizováno22. 3. 2021, 14:58|