TÉMA

Vozovka

Most u Zvíkovského Podhradí se na půl roku uzavřel. Cesta na Tábor se prodlouží o patnáct kilometrů

Most přes Vltavu u Zvíkovského Podhradí se v úterý po třiceti letech od poslední rekonstrukce uzavřel. Pro řidiče na Písecku to znamená, že na trase mezi Milevskem a Čimelicemi neprojedou, využít musejí dlouhou objížďku. Uzavírka mostu má trvat půl roku. Jihočeský kraj práce nechtěl odkládat kvůli špatnému stavu mostu.
2. 4. 2024|

Začala oprava magistrály mezi Nuselským mostem a Táborskou. Tvoří se zácpy

Pražští silničáři zahájili rekonstrukci severojižní magistrály ve směru z centra, a to v úseku od Nuselského mostu ke křížení s Táborskou ulici. Dopravní omezení na místě potrvají do 17. prosince. Dělníci při opravě vymění povrch vozovky. Vyplývá to z informací zveřejněných na magistrátním webu opravujeme.to, kde řidiči najdou podrobnosti o dopravních omezeních. Oprava bude stát 21,5 milionu korun bez DPH a pro Technickou správu komunikací (TSK) ji realizuje Eurovia CS. Ve směru do centra opraví TSK silnici v příštím roce.
1. 11. 2023|

Oprava dálnice D3 na hranici jižních a středních Čech končí. Od pátku už řidiči projedou bez omezení

Oprava dálnice D3 mezi Chotovinami a Mitrovicemi na hranici Jihočeského a Středočeského kraje končí. Dálnice bude od pátku opět průjezdná v obou pásmech, čímž skončí omezení rychlosti a další komplikace pro řidiče. Pracovníci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na tomto úseku pracovali asi dva měsíce.
20. 7. 2023|

V Libereckém kraji a na Vysočině mohou namrzat silnice, řidiči by měli být opatrní

V Libereckém kraji je sníh na vozovkách v horských oblastech Jablonecka a Semilska. Povrchy silnic jsou jinak v kraji mokré a mohou namrzat, upozorňují silničáři. Varování platí i pro rychlostní silnici 35 mezi Libercem a Turnovem. Vyplývá to z údajů na webu Ředitelství silnic a dálnic. Namrzlé silnice mohou dělat potíže i na Vysočině. „Voda, která napadla v první půlce noci, zmrzla,“ řekl dispečer k situaci v tomto kraji.
22. 3. 2021Aktualizováno22. 3. 2021, 06:55|