TÉMA

Marek Vít

Nejvyšší soud zasáhl do případu starosty Novotného, žalobce porušil zákon

Nejvyšší soud zasáhl do případu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS), který čelí stíhání kvůli výrokům o bývalém policejním prezidentovi Stanislavu Novotném. Starosta o něm prohlásil, že mu vadí, jakým způsobem zradil Česko, a že by vlastizrádci měli viset. Státní zástupce podle soudu porušil zákon, když zamítl Novotného stížnost proti zahájení trestního stíhání. Rozhodovat o ní měl totiž jeho nadřízený. Právě tomu soud případ vrátil. Česká televize to zjistila z webu Nejvyššího soudu.
1. 9. 2022|

Státní zástupce chce přísnější trest pro starostu Novotného za pronásledování podnikatele Víta, ten zase požaduje vyšší odškodnění

Státní zástupce požaduje přísnější trest pro starostu pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS), kterému v srpnu soud vyměřil podmínku za nebezpečné pronásledování podnikatele Marka Víta. České televizi to potvrdila soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 5 Jana Humeni s tím, že odvolání podali oba. Vít chce po Novotném vyšší odškodnění. Případ teď projedná pražský městský soud.
29. 10. 2021|

Starosta Novotný půjde před soud ještě v další kauze, tentokrát kvůli nebezpečnému pronásledování

Státní zástupce obžaloval starostu pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) kvůli dehonestačním příspěvkům na sociální síti Twitter. Na dotaz ČT to uvedl mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Podle informací České televize obžaloba Novotného viní z nebezpečného pronásledování podnikatele Marka Víta.
18. 3. 2021|