TÉMA

Martin Ignačák

Stát vyplatí anarchistovi Sovovi statisícové odškodné za nezákonné stíhání

Anarchista Petr Sova získá od státu za své nezákonné trestné stíhání a za pobyt ve vazbě celkem 665 tisíc korun. Většinu z této částky mu společně s omluvou dobrovolně vyplatilo ministerstvo spravedlnosti, dalších 110 tisíc korun se Sova pravomocně domohl u soudu. Muž žádal celkem zhruba dva a půl milionu za újmu způsobenou tím, že čelil obvinění z přípravy teroristického útoku na vlak.
10. 11. 2021|

Další odškodnění anarchista Ignačák nedostane. Jeho jednání nebylo etické, odůvodnil soudce

Martin Ignačák nedostane od státu dalších 477 tisíc korun jako odškodné za trestní stíhání. Ve čtvrtek o tom pravomocně rozhodl soud, který poukázal na to, že muž se aktivně podílel na neetickém jednání. Ministerstvo spravedlnosti Ignačákovi podle soudu už dříve přiznalo 910 tisíc korun. Anarchista dříve čelil obžalobě za to, že připravoval teroristický útok na vlak. Stíhání trvalo bez jednoho měsíce tři roky, z toho 518 dní strávil mladík ve vazbě. Po státu se za to domáhal celkem 4,2 milionu korun.
25. 3. 2021|

Anarchista Ignačák dostal od státu odškodné 910 tisíc, soudí se ale dál

Anarchista Martin Ignačák, který čelil stíhání za přípravu teroristického útoku na vlak, dostal od státu odškodné ve výši 910 tisíc korun. Ignačák se dál soudí a požaduje více peněz,  nepravomocně mu zatím soudy přiznaly dalších 477 tisíc korun. Konečný verdikt vynese pražský městský soud za týden. Muž žádal přes 4,2 milionu korun.
18. 3. 2021|