TÉMA

Voucher

Exministr Vondruška dostal podmínku za rozdávání voucherů známým, píší Hospodářské noviny

Bývalý ministr pro místní rozvoj z let 2009 až 2010 Rostislav Vondruška byl pravomocně odsouzen za to, že jako generální ředitel agentury CzechTourism rozdával dárkové poukázky v hodnotě několika set tisíc korun k podpoře cestovního ruchu a zneužil je k osobnímu prospěchu. Soud mu minulý týden uložil roční podmíněný trest, uvedly Hospodářské noviny. Exministr zváží, zda podá dovolání.
17. 10. 2022|

Část zákazníků stále řeší proplácení poukázek za zájezdy neuskutečněné kvůli pandemii

Před rokem skončila platnost speciálních voucherů, které měly pomoct cestovním kancelářím v době koronavirové krize. Pokud klient poukázky na náhradní zájezd nevyužil, měl dostat zpět své peníze za původně objednanou dovolenou. Některým zákazníkům ale dodnes nepřišly.
28. 8. 2022|

Lázeňské vouchery se vrací. Projekt tentokrát nečerpá peníze z EU

Lázenští hosté mohou od ledna zatím do března opět využít slevové poukazy na léčebný pobyt. Vouchery mají hodnotu 2000 korun. Nový program tentokrát nečerpá peníze z Evropské unie, slevu nabízejí samotní provozovatelé lázní. Projekt, který iniciovaly Svazy léčebných lázní a Sdružení lázeňský míst, navazuje na dotační titul ministerstva pro místní rozvoj (MMR) Covid – lázně. Ten měl lázeňským zařízením v Česku v předchozím roce a půl pomoci překonat komplikace spojené s koronavirovou epidemií.
6. 1. 2022|

Zdravotníci nestihli využít lázeňské vouchery. Ani nemohli, plány jim totiž překazila další vlna covidu

Řada zdravotníků z českých nemocnic nevyužila osmitisícový benefit, který mohli lékaři a sestry uplatnit na pobyt v lázních. Na státní vouchery měli nárok všichni zdravotníci, kteří se během jara starali o covidové pacienty v nemocnicích. Jenže v závěru roku přišla další vlna koronavirové nákazy a řada lékařů a sester program nestihla využít včas. Platnost lázeňských voucherů končí 31. prosince 2021.
23. 12. 2021|

Odměnou pro zdravotníky má být lázeňský pobyt. Hrozí, že se na všechny nedostane

Poukazy do lázní si letos pravděpodobně vybere jen malá část zdravotníků. Dostali voucher od státu jako poděkování za nasazení v době pandemie, lázně ale hlásí plné kapacity a vedení nemocnic nemůže uvolnit více zaměstnanců v jednom termínu.
1. 9. 2021|

Kdo přijede, dostane slevový poukaz. Stát chce přilákat víc lidí do velkých měst

Stát plánuje podpořit turisty, kteří chtějí trávit volno ve městech. Zatím počítá s dotací čtvrt miliardy korun. Peníze mohou získat velká města, která by přidala dalších 250 milionů. Penězi by pak podpořila třeba vstupné do památek. Zvýhodněné vstupy fungují pro návštěvníky hotelů a penzionů v některých městech už teď. Platnost voucherů ale někde končí v srpnu.
21. 8. 2021|

Lidé mají poslední měsíc na uplatnění voucherů za neuskutečněné zájezdy

Lidé mají poslední měsíc na to uplatnit takzvané vouchery, které dostali za neuskutečněné zájezdy kvůli epidemii koronaviru. Vybrat si tak mohli později třeba jinou destinaci v jiném termínu. Řada klientů ale stále na dovolenou neodjela a nemá ani své peníze. Společnosti vydaly Čechům dva typy voucherů celkem v hodnotě 2,4 miliardy korun.
28. 7. 2021|

Část cestovních kanceláří vyplatí peníze za nevyužitý voucher i dřív. Někteří lidé je ale nemusejí získat vůbec

Část českých cestovních kanceláří začne vyplácet peníze za nevyužité vouchery dřív, než jim to takzvaný zákon Lex voucher nařizuje. To by znamenalo, že klienti by mohli dostat své peníze zpět už v průběhu června. Netýká se to však těch, kteří mají jiný typ poukazu než Lex voucher, ti by své peníze nemuseli dostat vůbec.
6. 6. 2021|

Lázně přestávají přijímat státní vouchery. Některé už mají vyčerpaný limit

České lázně přestávají přijímat státní vouchery. Některá zařízení už totiž mají vyčerpané limity. Benefity v podobě příspěvků na pobyt měly přitom v létě dostat i tisíce zdravotníků, kterým tak stát chtěl poděkovat za jejich náročnou práci v průběhu pandemie.
2. 6. 2021|

Část klientů cestovních kanceláří řeší problémy s vrácením peněz za zrušené zájezdy

Někteří klienti cestovních kanceláří řeší problém s vracením peněz za zájezdy, které se neuskutečnily. Podobná situace je i s uplatněním voucherů. Ministerstvo pro místní rozvoj tvrdí, že klienti o své peníze nepřijdou.
17. 3. 2021Aktualizováno17. 3. 2021, 21:41|