TÉMA

Devět křížů

Modernizace D1 v číslech: Nejrychleji se pracovalo u Ostrovačic, nejlaciněji u Lokte

Končí modernizace dálnice D1. Trvala déle než osm let, oproti původním plánům se protáhla o tři roky. Stát za ni zaplatil téměř dvacet miliard korun bez DPH (s ní ještě o čtyři miliardy více). Časově i finančně nejnáročnější byla rekonstrukce úseku Humpolec – Větrný Jeníkov, kde načas práce úplně ustaly a měnil se zhotovitel. V přepočtu na kilometr však zaplatil stát nejvíce za rekonstrukci šesti kilometrů nad Velkým Meziříčím, kterému dominuje vysoký most.
2. 10. 2021|

Řidiče jedoucí z Prahy do Brna po D1 čeká v sobotu omezení

Jediným zúženým pruhem budou v sobotu přijíždět řidiči do Brna po dálnici D1 ve směru od Prahy. Mezi Devíti kříži a Ostrovačicemi silničáři dokončují modernizaci. Celou sobotu budou potřebovat k tomu, aby v neděli pustili auta na obě poloviny dálnice. I přes noc budou pracovat proto, aby co nejméně omezili dopravu. Počítají totiž s tím, že o nadcházejícím víkendu zhoustne. Lidé se totiž začnou vracet z končících letních prázdnin.
27. 8. 2021|

U Mirošovic končí oprava dálnice D1. Na dokončení celé modernizace má ŘSD termín 3. října

Končí omezení dopravy na dálnici D1 u Mirošovic. Ve směru na Prahu již se jezdí bez omezení, na Brno zmizí poslední zpomalení v pondělí dopoledne. Při slavnostním ukončení modernizace uvedl generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl, že do konce srpna skončí i na zbylých úsecích obousměrný provoz v jednom jízdním pásu a poslední omezení zmizí z D1 do 3. října.
1. 8. 2021Aktualizováno1. 8. 2021, 13:46|

Nehody zastavily dálnice D10, D1, průjezdná je opět i D8. Zima o sobě ještě dává vědět

Dálnice D8 mezi exitem Petrovice a česko-německou hranicí je po nehodě na německé straně zhruba po třech a půl hodinách opět průjezdná. Dvě vážné nehody uzavřely dálnice již ráno, nejprve stála D1 u Devíti křížů, později i D10 u Staré Boleslavi. V době, kdy se stala nehoda na Brněnsku, v oblasti sněžilo. Ve středních Čechách sice sníh nepadal, ale teplota byla těsně nad nulou a vozovka vlhká. Husté sněžení na horách k večeru polevilo.
17. 3. 2021Aktualizováno17. 3. 2021, 19:14|