TÉMA

Petr Korč

Zastupitelé Frýdku-Místku odvolali členy ANO z vedení města. Podle primátora si potají domlouvali novou koalici

Ve Frýdku-Místku se rozpadla koalice hnutí Naše Město F-M a hnutí ANO, která ve 44členném zastupitelstvu měla převahu 24 hlasů. Z rady města byli odvoláni zástupci hnutí ANO. Návrh na změnu ve vedení města podal primátor Petr Korč (Naše Město F-M). Naše Město F-M, které v roce 2022 vyhrálo komunální volby, se spojilo s uskupením SPOLU, dohromady ale mají 18 hlasů, tedy o čtyři méně, než je nadpoloviční většina. Ve městě tak vznikla menšinová vláda. Opozice kritizovala, že se koalice bude muset opřít o hlasy SPD.
13. 3. 2024Aktualizováno13. 3. 2024, 15:05|

Obchvatem Frýdku-Místku projedou řidiči bez omezení, město na něj čekalo desítky let

Po obchvatu Frýdku-Místku už budou moci řidiči jezdit bez jakýchkoliv dopravních omezení. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v pondělí odpoledne a večer spustí plný provoz i v úseku u kopce Hůrky v katastru Starého Města, kde se dosud kvůli sanaci svahu jezdí pouze v omezeném profilu, tedy v každém směru jedním pruhem.
24. 7. 2023Aktualizováno24. 7. 2023, 13:11|

Frýdek-Místek chce dát na odměny lékařů na zubní pohotovosti milion korun, kraj nesouhlasí

Frýdek-Místek chce investovat až jeden milion korun do otevření nové zubní pohotovosti. Peníze by měly jít přímo z rozpočtu města, a to na příspěvky pro lékaře. Výši dotace ale kritizuje Moravskoslezský kraj. Obává se, že by způsobila problémy dalším ordinacím a nemocnicím a že by i ostatní zdravotníci požadovali vyšší odměny za služby na pohotovostech.
10. 1. 2023|

Primátorem Frýdku-Místku je opět Petr Korč z vítězného hnutí Naše Město F-M

Primátorem Frýdku-Místku se opět stal Petr Korč z vítězného hnutí Naše Město F-M. Na ustavujícím zasedání pro něj hlasovalo 30 z 41 přítomných zastupitelů. Město povede koalice Naše Město F-M s hnutím ANO. Ve třiačtyřicetičlenném zastupitelstvu bude mít převahu 24 hlasů.
31. 10. 2022|

Naše Město Frýdek-Místek zůstane ve vedení radnice. Podepsalo koalici s ANO

Frýdek-Místek povede koalice vítězného hnutí Naše Město F-M s ANO, podepsaly koaliční dohodu. Ve třiačtyřicetičlenném zastupitelstvu bude mít převahu 24 hlasů. Primátorem by se znovu měl stát Petr Korč, který stál v čele kandidátky Naše Město F-M.
27. 9. 2022|

Frýdek-Místek má další část obchvatu, město chce oživit centrum

Na zprovozněnou část obchvatu Frýdku-Místku se dostanou i řidiči jedoucí ve směru od Olomouce nebo Brna. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) otevřelo napojení dálnice D48, jehož stavba se protáhla kvůli zrušenému stavebnímu povolení. Dosud byla v provozu jen část obchvatu, která navazuje na dálnici D56 od Ostravy a vede směrem na Beskydy po kruhový objezd ve Frýdlantské ulici na okraji Místku.
2. 9. 2022|

Motoristé mohou projet po první části obchvatu Frýdku-Místku. Celý by se měl otevřít do konce roku

Motoristům se otevřela první část obchvatu Frýdku-Místku. Řidiči už mohou projet po nové silnici, která navazuje na dálnici D56 od Ostravy a po kruhový objezd ve Frýdlantské ulici na okraji Místku. Na zprovozněnou část obchvatu zatím nelze najet ve směru od Příbora nebo Brna. Napojení totiž nemá potřebné povolení, Ředitelství silnic a dálnic předpokládá, že silnici otevře na počátku září. Druhou etapu obchvatu chce zprovoznit do konce roku.
30. 6. 2022|

Frýdek-Místek se bouří proti omezení dětského oddělení v krajské nemocnici

Město Frýdek-Místek spolu s některými dalšími starosty a zdravotníky protestuje proti omezení péče dětského oddělení v krajské nemocnici ve Frýdku-Místku. Zařízení omezí akutní péči od dubna kvůli nedostatku lékařů. Primátor města Petr Korč (Naše Město F-M) takový stav považuje za nepřijatelný. Ředitel nemocnice Tomáš Stejskal rozhodnutí hájí.
4. 4. 2022|

Zastupitelé ve Frýdku-Místku odvolali primátora. Na radnici vznikla nová koalice

Zastupitelstvo ve Frýdku-Místku odvolalo primátora Michala Pobuckého (ČSSD) s jeho náměstky a radními. Nově město povede Petr Korč z hnutí Naše město Frýdek-Místek (NMFM). Novou koalici tvoří právě toto hnutí s ANO a Piráty. Mají těsnou většinu 22 hlasů ve 43členném zastupitelstvu.
16. 3. 2021Aktualizováno16. 3. 2021, 13:51|