TÉMA

Beyoncé

I když není „dost country“, Beyoncé jako první Afroameričanka ovládla žebříček této hudby

Začalo to tím, že se Beyoncé pokoušela na Super Bowlu marně „zbořit internet“, aby pak zbourala hitparádu Hot Country Songs. Vrchol prestižního žebříčku opanovala se singlem Texas Hold 'Em jako vůbec první zpěvačka tmavé pleti. A umístila se i s další novinkou 16 Carriages. Ještě nedávno přitom jedno americké rádio Beyoncé nechtělo hrát s odůvodněním, že přece „není country“.
22. 2. 2024|

Na vyšší květnové inflaci ve Švédsku může mít podíl „efekt Beyoncé“

Mysleli jste si, že za růst cen může jen rusko-ukrajinská válka nebo výpadky v dodavatelském řetězci? Asi nevíte nic o Beyoncé, píše BBC. Zahájení turné hudební megastar minulý měsíc ve Švédsku spojuje s výkyvy v ekonomických ukazatelích. Koncert totiž vyvolal nevídaně prudký nárůst poptávky po hotelovém ubytování a jídle v restauracích. I to se mohlo podepsat na důvodu, proč květnová inflace byla ve Švédsku vyšší, než očekávaly prognózy.
15. 6. 2023|

Grammy ovládla Beyoncé, pokořila rekord v historii udílení cen

Beyoncé se stala rekordmankou v historii cen Grammy, na letošním slavnostním udílení obdržela svůj dvaatřicátý zlatý gramofonek. Ikona R&B tak překonala bilanci britského dirigenta maďarského původu George Soltiho, který za celou svou kariéru získal 31 sošek.
6. 2. 2023Aktualizováno6. 2. 2023, 14:42|

Goblin mode či „tiché odcházení“. Slova roku znamenají změny v práci, Česka se ale tolik netýkají

Goblin mode, gaslighting nebo permakrize jsou slovy minulého roku podle známých slovníků. Mají definovat osobní i politickou krizi současného světa, často s akcentem na měnící se návyky v pracovním životě. ČT24 oslovila experty na trendy i pracovní trh, aby okomentovali, zda se kultura práce skutečně tak dramaticky mění a co vůbec výběr některých slov vypovídá o současné společnosti. Opravdu dneska už nikdo nechce pracovat, jak řekla loni profesionální celebrita Kim Kardashianová?
1. 2. 2023|

Beyoncé, Adele nebo Kendrick Lamar vévodí nominacím na Grammy. Překvapila znovuobnovená ABBA

Americká Národní akademie hudebního umění a věd vyhlásila nominace pro 65. ročník cen Grammy, které bude udílet na počátku února příštího roku v Los Angeles. Nejvíce nominací patří zpěvačce Beyoncé. Ta je také nejčastěji nominovanou umělkyní na Grammy v její více než šedesátileté historii.
16. 11. 2022|

Nové album Beyoncé potřebovalo renesanci. Po kritice upravila dvě písně

America Has A Problem, zpívá v jedné z písní na novém albu Beyoncé. Desku Renaissance vydala v pátek bez většího předchozího humbuku. A problémy má po vydání novinky i hudební hvězda – změnit se rozhodla po kritice už dva songy.
4. 8. 2022|

Cenám Grammy dominovaly ženy. Nahrávku roku si odnesla Billie Eilish, rekord pokořily Beyoncé a Swiftová

Letošnímu udílení amerických hudebních cen Grammy dominovaly ženy, které zvítězily ve všech ostře sledovaných kategoriích. Ocenění za nahrávku roku získala stejně jako loni Billie Eilish. Píseň roku připadla zpěvačce H.E.R. se skladbou volající po ukončení rasové diskriminace. R&B hvězda Beyoncé na ceremonii pokořila rekord v počtu získaných ocenění u žen, Taylor Swiftová se v kategorii album roku za desku Folklore stala první ženou, která toto ocenění získala již potřetí.
15. 3. 2021Aktualizováno15. 3. 2021, 10:31|