TÉMA

Petr Mrzena

Novým šéfredaktorem zpravodajství ČT se stane Michal Kubal

Novým šéfredaktorem zpravodajství a publicistiky České televize bude dosavadní moderátor Událostí a vedoucí redaktor zahraniční redakce Michal Kubal. Vystřídá Petra Mrzenu, který od listopadu povede celou divizi zpravodajství po Zdeňkovi Šámalovi. ČT to oznámila v tiskové zprávě.
27. 10. 2023|

Přišel jsem s Petrem Dvořákem a odcházím s ním, říká končící ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal

Ruská agrese vůči Ukrajině je podle končícího ředitele zpravodajství a sportu ČT Zdeňka Šámala situace, kdy bylo správné, aby Česká televize zaujala postoj. V Interview ČT24 Šámal také řekl, že si nevzpomíná na žádný okamžik, kdy by měl pocit, že něco takříkajíc zvoral, i když připustil, že s odstupem lze některé momenty hodnotit kriticky. Rozhovor se Zdeňkem Šámalem vedla Tereza Kručinská.
19. 9. 2023|

Novou divizi digitálních služeb ČT povede Maxa, zpravodajství převezme Mrzena

Česká televize bude mít od října s nástupem nového generálního ředitele Jana Součka čtyři nové ředitele divizí. Novou divizi digitálních služeb povede dosavadní ředitel vývoje programu a nových médií Jan Maxa, v čele zpravodajství a publicistiky vystřídá odcházejícího Zdeňka Šámala dosavadní šéfredaktor ČT24 Petr Mrzena. Další novou divizi Obsah bude řídit Tereza Polachová a Korporátní služby povede Michal Fila. Souček, který nahradí Petra Dvořáka, změny představil na tiskové konferenci.
4. 9. 2023Aktualizováno4. 9. 2023, 14:06|

Když se něco semele, lidé zapínají ČT. Šéf ČT24 Petr Mrzena vidí budoucnost média na internetu

Pro výkonného ředitele ČT24 Petra Mrzenu nejsou čísla sledovanosti na prvním místě. „Když se děje něco pro naše životy opravdu podstatného, tak se diváci dívají na Českou televizi,“ říká. Než se vypracoval na pozici šéfa zpravodajství, nosil kolegům kazety do střižny a bral jakákoliv volná témata pro zpracování televizních reportáží. „Když je člověk na místě, tak se mu dříve nebo později příležitost naskytne,“ míní. V nejnovějším díle podcastu Background se šéf ČT24 rozpovídal o tom, jak se mu podařilo udělat rozhovor s Fidelem Castrem, i jak zásadní jsou pro budoucnost České televize očekávání jednotlivých generací diváků.
27. 7. 2022|

Práce v extrémně složité situaci a nutnost orientovat se v chaosu. Realita médií v době koronaviru

Jak covid změnil média, co bylo pro novináře nejtěžší a co je práce během pandemie naučila? Tomu se věnoval středeční pořad Devadesátka ČT24. V jeho rámci byl odvysílán také dokument s názvem Pandemie v přímém přenosu.
1. 9. 2021|

Vysílání z domu, v respirátorech i s potvrzením v kapse. Novináři se pandemii dokázali přizpůsobit

Někteří čeští novináři nebyli kvůli koronaviru už zhruba rok ve svých redakcích, podmínky pro práci jsou navíc nyní ještě složitější než v jarní pandemické vlně. Do mikrofonu musejí mluvit v respirátorech, při překračování hranic okresů nesmí zapomínat na potvrzení, že cestují za prací, v případě návštěvy redakce musejí nově podstoupit i test. Jak to média zvládají, na co si zvykla a co jim naopak dělá potíže, zjišťoval pořad Newsroom ČT24.
13. 3. 2021|