TÉMA

Spojení demokraté - Sdružení nezávislých

Do Evropského parlamentu chce 30 českých uskupení

Ministerstvu vnitra letos předložilo kandidaturu pro červnové volby do Evropského parlamentu třicet uskupení. Je jich o deset méně než před pěti lety, počet koalic se zvýšil o téměř polovinu. Lhůta pro předkládání kandidátních listin skončila v úterý odpoledne, úředníci ministerstva vnitra je ještě musí přezkoumat.
2. 4. 2024Aktualizováno2. 4. 2024, 21:47|

Primátorem Mostu se stal dosavadní náměstek Hrvol. Jeho předchůdce Paparega rezignoval

Primátor Mostu Jan Paparega (ProMOST) ve čtvrtek na schůzi zastupitelů rezignoval na funkci. Jako důvod uvedl vytíženost v souvislosti s prací v Senátu, senátorem se stal po letošních volbách. Na jeho místo zvolili zastupitelé dosavadního náměstka Marka Hrvola (ProMOST). Novým náměstkem primátora se stal Václav Zahradníček. (ProMOST). Hnutí ProMOST vládne od podzimních voleb v koalici s ANO.
15. 12. 2022Aktualizováno15. 12. 2022, 20:24|

Časné vyhlášení voleb nezvýhodňuje vládní strany, rozhodl Ústavní soud

Rozhodnutí, kterým prezident Miloš Zeman stanovil termín sněmovních voleb na 8. a 9. října, u Ústavního soudu (ÚS) obstálo. Soudci odmítli stížnost Spojených demokratů – Sdružení nezávislých, podle nichž prezident nezvykle časným vyhlášením voleb zneužil svou pravomoc a zvýhodnil v kampani vládní strany, které jsou díky podílu na exekutivě více vidět, aniž by z této „propagace“ musely skládat účty.
12. 3. 2021|