TÉMA

Josef Váňa

Dostihový spolek zvažuje další úpravy Taxisova příkopu. Vybudování odskokové bariéry a posun doskoku

Dostihový spolek zvažuje, že před Taxisův příkop postaví odskokovou bariéru, která by měla koně z dálky na jejich skok upozornit, aby ji snáze překonali. Zábrana by měla být dostatečně pružná, aby nedošlo k jakýmkoliv dalším zraněním. Poradní tým expertů je ale k návrhu zdrženlivý. Organizátoři chtějí také určit odborníka, který s jezdci nájezd na Taxis probere. Letos na překážce padlo sedm koní, pro jednoho se stala osudnou.
19. 10. 2023Aktualizováno19. 10. 2023, 23:19|

Andrej Babiš je pracovitý a vzdělaný a republice by mohl pomoct, míní jeho příznivec Váňa

Osminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa starší okomentoval výsledek prvního kola prezidentské volby a popsal svůj vztah k Andreji Babišovi (ANO). Je to podle něj pracovitý a vzdělaný člověk, který by mohl pomoci České republice. Přál by si, aby v druhém kole porazil Petra Pavla.
15. 1. 2023|

Někteří senátoři obhajující mandát propadli hned v prvním kole. Neúspěšní byli Horník nebo Jelínková

Senátoři, kteří obhajují svůj mandát, vstupují do voleb s mírnou výhodou. Mají zkušenosti z předchozí kampaně, jsou ve svém obvodu známí, vědí, s jakou agendou voliče oslovit. Proto stojí za pozornost, pokud se neprobojují ani do druhého kola. Když už se to ale děje, značí to problém.
25. 9. 2022|

V senátním obvodu Plzeň-město se ve druhém kole střetnou Naxera a Kovářová

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Plzeň-město postoupili přeštický starosta Karel Naxera (TOP 09) a advokátka Daniela Kovářová (NK). Naxera získal 22,93 procenta hlasů, druhá Kovářová 21,96 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo 44,29 procenta voličů, o hlasy usilovalo sedm kandidátů. Druhé kolo se uskuteční v pátek 30. září a v sobotu 1. října. V debatě ve vysílání ČT Kovářová odmítla účast, na otázky odpovídá pouze Naxera.
24. 9. 2022|

Z malé obce se stal „Mekkou moderní architektury“. První zmínka o Zlíně je stará 700 let

Zlín si připomíná 700 let od první písemné zmínky o městě. Poprvé byl zmíněn 28. února 1322 v kupní smlouvě, kdy královna vdova Eliška Rejčka kupuje část panství, které zahrnovalo městečko Zlín. V hlavním sále zlínského zámku město vystavilo věrnou kopii uvedené listiny. Na pondělní večer připravilo i besedu s historiky a ve zlínském kostele svatého Filipa a Jakuba mši.
28. 2. 2022|

Obávaný Taxisův příkop bude mírnější, rozhodl Dostihový spolek po smrti Sottoventa

Novou podobu získá Velký Taxisův příkop na Dostihovém závodišti Pardubice. Rozhodlo o tom představenstvo Dostihového spolku po několika nehodách z posledních let. Později během sezony by mohly následovat ještě další úpravy.
11. 3. 2021|