TÉMA

Předseda představenstva

Ústavní soud odmítl stížnost bývalého generálního ředitele Olmy. Bránil se vrácení odměn

Ústavní soud (ÚS) zamítl stížnosti Jiřího Gavendy v letitém sporu s někdejším zaměstnavatelem, mlékárenskou společností Olma. Šlo o oboustranné finanční nároky z doby, kdy Gavenda působil jako generální ředitel a zároveň jako předseda představenstva. Justice ale po jistou dobu takový souběh pozic nepřipouštěla.
23. 1. 2024|

V čele Pražské plynárenské končí Pacovský. Odvolala ho dozorčí rada

Dosavadní předseda představenstva Pražské plynárenské Martin Pacovský skončil ve funkci, na svém pondělním zasedání ho odvolala dozorčí rada společnosti. Důvodem jsou podle rady rozdílné názory na vedení a fungování podniku. Nový šéf firmy vzejde z připravovaného výběrového řízení. Pražská plynárenská o tom informovala na svém webu. Pacovský byl v čele Pražské plynárenské od ledna 2021.
29. 8. 2023Aktualizováno29. 8. 2023, 11:47|

Bednárik skončí posledního února v čele Českých drah. Dočasně je potom povede náměstek Kraus

Ivan Bednárik rezignuje z funkce předsedy představenstva a generálního ředitele Českých drah. Dal najevo, že má vážné výhrady k tomu, že dráhy zatím nemohou počítat s penězi za pozemky pod kolejemi, které by se převedly na Správu železnic. S těmito penězi počítal Bednárikův podnikatelský plán. V čele drah skončí nynější ředitel k poslednímu únoru, řekl ministr dopravy Martin Kupka (ODS) s tím, že na nástupce bude vypsáno výběrové řízení. Do té doby bude firmu řídit člen představenstva Michal Kraus.
15. 2. 2022Aktualizováno15. 2. 2022, 11:27|

Exministr Vojtěch je v čele představenstva Krajské zdravotní. Jeho předchůdce tvrdí, že musel skončit kvůli podivné smlouvě

Bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) je novým předsedou představenstva Krajské zdravotní, která zastřešuje krajem zřizované nemocnice v Ústeckém kraji. Předchozího předsedu představenstva Jindřicha Zetka odvolali radní ve středu. On sám tvrdí, že je to proto, že se mu nelíbila smlouva uzavřená Krajskou zdravotní, společnost ale odmítla, že by byla problematická.
11. 3. 2021Aktualizováno11. 3. 2021, 14:10|