TÉMA

Jindřich Zetek

Schiller nechá prověřit smlouvy Krajské zdravotní. Znění té, kterou dostala jeho asistentka, ale nezveřejní

Vladislava Marschallová kvůli zpochybňované smlouvě s Krajskou zdravotní skončí jako poradkyně hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera (ANO) i jako krajská místopředsedkyně ANO. Oznámil to Schiller, který také nechá prověřit všechny nové smlouvy Krajské zdravotní, jak po něm žádá koaliční ODS. Znění konktraktu s Marschallovou však nezveřejní, což po hejtmanovi chtěla opozice. Podle Schillera k tomu nemá pravomoc a jeho bývalá asistentka s tím nesouhlasí, protože smlouvu prověřuje policie.
17. 3. 2021Aktualizováno17. 3. 2021, 14:50|

Odvolaný předseda Krajské zdravotní žádá vyšetření možné fiktivní smlouvy

Odvolaný předseda představenstva Krajské zdravotní Jindřich Zetek podal trestní oznámení na asistentku hejtmana Vladislavu Marschallovou a bývalého ředitele společnosti Aleše Chodackého kvůli tomu, že údajně podepsali fiktivní smlouvu. Mělo jít o vyplácení 130 tisíc korun měsíčně za poradenství, řekl Zetek. Na trestní oznámení upozornil server Hlídací Pes.
12. 3. 2021|

Exministr Vojtěch je v čele představenstva Krajské zdravotní. Jeho předchůdce tvrdí, že musel skončit kvůli podivné smlouvě

Bývalý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) je novým předsedou představenstva Krajské zdravotní, která zastřešuje krajem zřizované nemocnice v Ústeckém kraji. Předchozího předsedu představenstva Jindřicha Zetka odvolali radní ve středu. On sám tvrdí, že je to proto, že se mu nelíbila smlouva uzavřená Krajskou zdravotní, společnost ale odmítla, že by byla problematická.
11. 3. 2021Aktualizováno11. 3. 2021, 14:10|