TÉMA

Bořetice

Řidič linkového autobusu na Břeclavsku nadýchal přes tři promile. Přiznal, že vypil lahev rumu a vodky

Přes tři promile nadýchal na Břeclavsku řidič napůl plného linkového autobusu, ke kterému nejprve vyrazili záchranáři a následně policie. Zdravotníci přijeli, kvůli údajným zdravotním problémům řidiče, policisty pak zavolali sami. Policie vyzvala cestující a další svědky, aby se jí přihlásili, jízdou opilého řidiče autobusu se zabývá pro možné spáchání trestného činu.
11. 1. 2023|

Obyvatelé Břeclavska budou muset omezit odběr pitné vody, aby stačila i pro obce s nekvalitním zdrojem

Lidé v jednadvaceti obcích na Břeclavsku budou mít po dobu tří měsíců omezený odběr pitné vody. Vodárny a kanalizace Břeclav k tomu přistoupily kvůli přetrvávajícímu problému s dusičnany v jednom ze svých vodních zdrojů.
13. 6. 2022|

Brněnští vědci vyvinuli systém umělé inteligence na plašení špačků

Vědci z Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií Vysokého učení technického (VUT) v Brně vyvinuli inteligentní systém plašení špačků, který pomáhá vinařům zabránit škodám působeným nálety těchto ptáků. Vedoucí projektu Eliška Vlachová Hutová uvedla, že o systém má zájem komerční firma, která jej plánuje vyrábět a prodávat.
8. 2. 2022|

Křížová cesta s úkoly, šifrovací hry. Zábavu pro děti vymýšlí na jihu Moravy farnosti i muzea

Pro děti z Bořetic na Břeclavsku vymysleli novou náplň trávení volného času tamní farníci. Připravili pro ně putování od křížku ke křížku. Hry pro trávení volného času na vzduchu nabízí například i městské muzeum v Břeclavi.
10. 3. 2021|