TÉMA

Anna Polívková

Když už nejde brečet, začneme se smát. Hybnerová a Polívková se vyrovnávají se svými otci

Natalie Kocab napsala divadelní hru pro čtyři herečky a jednoho klauna. Slávy dcery jsou o vztahu otce, který je silnou, charismatickou osobností, a jeho čtyř dcer. Inspirací se stal příběh mima Borise Hybnera. Představení v pražské La Fabrice režírovala jeho dcera Vanda Hybnerová, zároveň hraje jednu z postav.
20. 1. 2023|

Když dobrovolní hasiči čelí fake news, je lepší, kdyby radši hořelo

Po světové premiéře na Berlinale se i tuzemští diváci dozví, proč je lepší „Kdyby radši hořelo“. Filmová komedie Adama Kolomana Rybanského vstoupila do českých biografů 16. června. Podezření z terorismu na české vsi a ohrožení pomlázky v ní řeší Miroslav Krobot, Michal Isteník či Anna Polívková.
17. 6. 2022|

Batulková, Prachař i 420People čekají v zavřeném bistru na konec pandemie

Po covidové době je třeba se nadechnout a vrátit k normálním životům, nepochybuje choreograf a tanečník Václav Kuneš ze souboru 420People. S ním připravil nový kabaret, který sice vychází z nálady covidové pandemie, především by ale měl bavit. Do představní Poprvé a naposledy v pražské La Fabrice si přizval i herecké hosty.
6. 4. 2022|

Anna Polívková si připravila Proslov, slova jí ale nahrazuje pohyb a diváci

První letošní premiérou v Divadle Bolka Polívky je inscenace Proslov. Připravila si ho principálova dcera Anna Polívková, která je zároveň autorkou i herečkou. Divadlo novinku charakterizuje jako pohybový one-woman stand-up.
13. 1. 2022|

„Kdyby radši hořelo,“ přejí si obyvatelé vesnice v komedii, kterou natáčejí filmaři na Kroměřížsku

Režisér Adam Koloman Rybanský natáčí v těchto dnech na Kroměřížsku komedii s názvem „Kdyby radši hořelo“. Sbor dobrovolných hasičů v ní čelí úplně jiné výzvě než oheň, klidný život ve vsi totiž naruší podezření na akci teroristů. Film vzniká v koprodukci České televize. Hlavní hrdiny si zahrají Miroslav Krobot, Michal Isteník nebo Anna Polívková. Premiéra v kinech je v plánu na začátek roku 2022.
10. 3. 2021|