TÉMA

David Dinda

Dinda rezignoval na funkci náměstka chomutovského primátora, opouští i zastupitelstvo

David Dinda (Nový Sever) v pondělí na jednání chomutovského zastupitelstva oficiálně rezignoval na funkci náměstka primátora i mandát zastupitele. Reagoval tím na policejní obvinění v souvislosti s hlasováním o podpoře hokejového klubu Piráti Chomutov před sedmi lety. Vinu ale odmítl.
20. 11. 2023|

Drbohlav dostal podmínku. Navedl jiného muže, aby náměstkovi primátora Chomutova zapálil auto

Okresní soud v Chomutově rozhodl o čtyřměsíčním trestu vězení s ročním podmíněným odkladem pro někdejšího předsedu karlovarské krajské organizace hnutí Trikolora Matěje Drbohlava. Podle obžaloby v roce 2018 navedl jiného muže, aby zapálil auto náměstka primátora Davida Dindy (Nový Sever). Drbohlavovi soud zároveň uložil peněžitý trest padesát tisíc korun. Stíhání druhého obžalovaného Petra Jaburka, který byl k zapálení auta naveden, soudkyně Vladimíra Kopřivová zastavila. Důvodem jsou další tresty, kvůli kterým je ve vězení, půjde tak ještě před soud. Rozsudek není pravomocný. Drbohlavovy obhájkyně se na místě odvolaly, Jaburkův obhájce i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na rozmyšlenou.
21. 8. 2023Aktualizováno21. 8. 2023, 15:56|

Chomutov povede vítězné ANO s hnutím Nový Sever. Primátorem bude i nadále Hrabáč

V Chomutově se ve čtvrtek na koalici domluvilo vítězné hnutí ANO s Novým Severem. Primátorem zůstane Marek Hrabáč (ANO). V zastupitelstvu, které má 35 členů, budou mít subjekty 18 hlasů, tedy těsnou většinu. V minulém volebním období byla součástí koalice ANO a Nový Sever ještě KSČM. Ustavující zastupitelstvo se bude konat 24. října.
6. 10. 2022|

Chomutov plánuje novou čtvrť za 1,3 miliardy. Vyrůst má okolo bývalých lázní

Chomutov se uchází o dotaci z Fondu spravedlivé transformace určeného pro uhelné regiony s projektem revitalizace centrálního území města za účelem vytvoření nové čtvrti. Území zahrnuje plochu parku, objektu bývalých lázní a atletického stadionu, sportovní haly, divadla i parkovacích ploch. Náklady se předběžně odhadují na 1,3 miliardy korun, řekl náměstek primátora David Dinda (Nový Sever).
5. 5. 2021|

Politik Trikolóry čelí obžalobě kvůli podpálenému autu náměstka primátora Chomutova, píše Neovlivni.cz

Státní zástupitelství v Chomutově obžalovalo politika hnutí Trikolóra Matěje Drbohlava v souvislosti se žhářským útokem na auto náměstka chomutovského primátora Davida Dindy (Nový Sever), informoval server Neovlivni.cz. Případ se stal na konci září 2018. Podle obžaloby navedl Drbohlav Petra Jaburka, který auto podpálil. Jaburek už byl za čin odsouzen, Drbohlav serveru řekl, že jde o vykonstruovaný proces.
9. 3. 2021|