TÉMA

Málaga

Na jihu Evropy zuří lesní požáry, vlna veder se přesouvá na sever

Na jihu Evropy zuří lesní požáry, které si ve Španělsku, Portugalsku a Francii vyžádaly preventivní evakuace tisíců lidí. Mnohde hoří v blízkosti turistických destinací, například v jihošpanělské provincii Málaga, na severu řecké Kréty či na jihozápadním pobřeží Francie. Podle televize Euronews letošní vlna lesních požárů přišla dříve než obvykle kvůli dlouhodobému suchu a vedrům, které odborníci přičítají klimatickým změnám. Portugalsko a Španělsko o víkendu informovaly, že za předchozí týden zemřelo zřejmě v souvislosti s horkým počasím v obou zemích asi tisíc lidí, většinou seniorů.
17. 7. 2022Aktualizováno17. 7. 2022, 21:07|

Cestování obřími výletními loděmi zažívá po covidové pauze restart

Po necelém roce a půl více či méně přísných opatření proti šíření pandemie se znovu zvolna rozjíždí podnikání, které mělo do covidu obrat skoro třicet miliard dolarů ročně. Plavby obřích výletních lodí. Už opět navštívily Benátky a v úterý jedna poprvé přistála u španělské pevniny.
17. 6. 2021|

Britům s nemovitostmi v EU zkomplikoval brexit bydlení. Bez trvalého pobytu se mohou zdržet jen 90 dnů

Britů, kteří vlastní nemovitost v Evropské unii a trvale nebo velkou část roku v ní žíjí, je podle oficiálních údajů jeden a půl milionu. Ve skutečnosti jich ale může být až dvojnásobek a s brexitem jim nastaly problémy. Už dva měsíce pro ně totiž platí nová imigrační pravidla, včetně maximální možné délky pobytu. Velký odliv ze Středomoří se ale navzdory nejistotě zatím nekoná.
7. 3. 2021|