TÉMA

Veletrhy Brno

Předvolební Brno: Nové vedení bude muset řešit územní plán i drahé energie

Po čtyřech letech voliči rozhodnou o novém složení brněnského zastupitelstva. Mezi nejvýraznější a nejdiskutovanější témata patří dopravní stavby včetně okruhu nebo tramvajových tratí, projekt horkovodu z Dukovan, územní plán či osud výstaviště a Velké ceny.
20. 9. 2022|

Musíme se přizpůsobit realitě. Nový šéf Brněnských veletrhů sází na digitalizaci a virtualizaci

Veletrhy se musí přizpůsobit nové realitě, kterou přinesla pandemie covidu. Ze dne na den totiž mohou být výstavní akce zrušeny. Podle nového generálního ředitele Veletrhů Brno Tomáše Moravce je nutné, aby byli organizátoři mnohem flexibilnější a zkrátily se přípravné lhůty. Budoucnost veletrhů vidí v hybridním modelu –⁠ lidé se budou i nadále potkávat na výstavišti, ale i virtuálně.
21. 12. 2021|

Do Brna se vrací veletrhy. Doprovází je covidová opatření

Brněnské veletrhy zhruba po roce a půl útlumu způsobeném pandemií covidu znovu ožívají. O víkendu areál zaplní móda, v plánu jsou ale i další podzimní akce. Veletrhy jsou připravené ve standardním režimu, návštěvníci však musejí počítat s opatřeními proti šíření nákazy. Základním pravidlem je prokazování imunity účastníků buď certifikátem o očkování, negativním testem nebo dokumentem o prodělání nemoci.
19. 8. 2021|

Strojírenský veletrh v Brně se přesouvá na listopad. Pořadatel věří, že ho očkování umožní

Termín Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV), jehož 62. ročník se měl na brněnském výstavišti konat původně loni v říjnu, se posouvá z letošního září na listopad. Vedení Veletrhů Brno o tom rozhodlo kvůli vývoji pandemie koronaviru. Společnost očekává, že očkování proti nemoci covid-19 zabere a začne rozvolňování, které konání jedné z nejnavštěvovanějších akcí v Brně umožní.
24. 3. 2021|

SeČTeno z Jihomoravského kraje: Covid zastavil veletrhy, někteří vinaři se zachránili v on-line prostoru

Koronavirová krize zasáhla Jihomoravský kraj výrazně, velké ztráty hlásí například Veletrhy Brno, které se dostaly do ztráty až 280 milionů korun. Vedení města i samotného výstaviště ale věří, že vystavovatelé se do moravské metropole vrátí, hledá se však i další využití pro rozsáhlý areál. Velké dopady měla krize také na vinaře, někteří se kvůli restrikcím dostali do velkých finančních problémů. Dopadům pandemie se věnuje pořad České televize SeČTeno.
5. 3. 2021Aktualizováno5. 3. 2021, 18:35|