TÉMA

Drago Sukalovský

Brno se zbavuje dalších nemovitostí, většinou těch nepotřebných. Opozice ale kritizuje prodej bytů

Zastupitelé města Brna v úterý schválili prodej pozemků minimálně za 154 milionů korun, další desítky nemovitostí město k prodeji výhledově chystá. Podle vedení Brna jde o pozemky a domy, které krajské město nepotřebuje, případně pro něj nebudou v budoucnu mít žádnou hodnotu. Opozice s prodejem části majetku nesouhlasí, zejména pokud jde o bytové domy. Většinu nemovitostí ze seznamu zbytného majetku chce město prodávat transparentně, tedy formou veřejné dražby.
5. 3. 2024|

Autobusové nádraží v Kuřimi je hotové, přestavba stála 131 milionů korun

Necelé dva roky od začátku prací v Kuřimi na Brněnsku slavnostně otevřeli přestavěné autobusové nádraží. Jeho kompletní obnova, která zahrnovala rozšíření počtu nástupišť, vybudování zastřešení, parkoviště, kamerového systému i opravu silnic a chodníků, přišla na 131 milionů korun.
27. 6. 2023|

Ve druhém kole se v Blansku střetnou Vítková a Žirovnický

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Blansko postoupili senátorka Jaromíra Vítková (KDU-ČSL) a Antonín Žirovnický (za ANO). Vítková obdržela 30,79 procenta hlasů, Žirovnický získal 17,93 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo přibližně 47,57 procenta voličů, o hlasy usilovalo sedm kandidátů. Druhé kolo se uskuteční v pátek 30. září a sobotu 1. října. Debaty ve vysílání ČT se ze zdravotních důvodů nemohl Antonín Žirovnický zúčastnit, na otázky proto odpovídala pouze Jaromíra Vítková.
24. 9. 2022Aktualizováno28. 9. 2022, 18:24|

Víc zeleně, vodní prvky, kavárna. Kuřim chce na náměstí vrátit život

Náměstí Osvobození v Kuřimi se změní. Úprava je podle vedení města navržená tak, aby lidé měli opět důvod se tam setkávat nebo třeba pohodlně nakoupit. Ještě letos začnou dělníci upravovat silnici.
3. 3. 2021|