TÉMA

Karel Hubáček

Liberecký kraj chce koupit dům autora vysílače na Ještědu Hubáčka. Plánuje památník

Liberecký kraj chce za dvanáct milionů korun koupit dům libereckého architekta Karla Hubáčka, který je autorem hotelu a vysílače na Ještědu. Dům, který byl jako prototyp postaven počátkem 60. let minulého století, by měl být pracovištěm Severočeského muzea v Liberci a vzniknout by v něm měl památník. Budovu kraji nabídli architektovi synové, odkoupení domu ve vilové čtvrti Lidové sady musí ještě schválit krajské zastupitelstvo.
30. 10. 2023Aktualizováno30. 10. 2023, 19:47|

Poptávka po nemovitostech je kvůli drahým hypotékám nízká. Firmy přicházejí s nabídkou dotovaných úvěrů

Ceny nemovitostí by podle některých analytiků letos nemusely výrazně stoupat, někteří věří i v jejich pokles. Souvisí to s úpadkem poptávky kvůli drahým hypotékám. Zároveň se loni na podzim ve srovnání s předchozím rokem stavělo o něco méně. Řadu projektů se však podařilo dokončit, zejména rodinné domy, ale také byty. Některé stavební firmy a developeři také přicházejí s nabídkou dotovaných úvěrů na bydlení.
7. 1. 2023|

Vítkovice Heavy Machinery převzal nový majitel. Ve výrobním programu pokračovat nebude

Společnost Skatlop doplatila kupní cenu a převzala ostravský podnik Vítkovice Heavy Machinery (VHM). Nový majitel firmu získal ve veřejné dražbě za více než 1,2 miliardy korun. Areál chce revitalizovat, nehodlá ale pokračovat v současném výrobním programu.
2. 3. 2021Aktualizováno2. 3. 2021, 15:08|