TÉMA

Praha 7 Sobě

Stát plánuje investovat stamiliony do podpory nájemního bydlení, pomohou i peníze z EU

Ministerstvo pro místní rozvoj by mělo uvolnit do konce dubna 800 milionů korun na podporu nájemního bydlení. O peníze budou moct žádat obce, církve a další organizace i ve spojení se soukromými investory. Návrh by měla příští týden schválit vláda. Resort zároveň dokončuje zákon o podpoře bydlení.
9. 4. 2023|

Volby otřásly v Praze pozicemi starostů v Dejvicích i na Jižním Městě. Úspěch měli bratři Čižinští

Úspěchem dosavadních starostů skončily komunální volby v mnoha pražských čtvrtích. Výrazného vítězství dosáhli Jan Čižinský s Prahou 7 sobě v sedmé městské části, Alexandra Udženija (ODS) s kandidátkou Společně pro Prahu 2 nebo David Vodrážka v čele kandidátky občanských demokratů v Praze 13. Dalším starostům ale voliči nejspíše zavřeli cestu k dalšímu období v čele radnice. Ohrožena je pozice starostů za Piráty v Praze 11 i 12. V Praze 1 zvítězila stejně jako před čtyřmi lety Praha 1 sobě v čele s bratrem holešovického starosty Pavlem Čižinským. Situace v historickém centru metropole bude však složitá, zastupitelstvo je rozdrobené.
25. 9. 2022Aktualizováno25. 9. 2022, 18:24|

Pomalá stavební řízení ovlivňují českou ekonomiku i život jednotlivců, upozorňuje Bilance

Stavební povolování je v Česku rekordně pomalé, v mezinárodním srovnání se republika umisťuje za rozvojovými zeměmi. Vysoká poptávka a zároveň nedostatek bytů vyhnaly ceny tak vysoko, že se pro řadu lidí stalo vlastní bydlení nedostupné. Složitá byrokracie a pomalý postup úředníků komplikuje život nejen velkým investorům, ale také drobným stavitelům, kteří si chtějí třeba jen rozšířit rodinný dům. Tématu se věnoval nový ekonomicko-publicistický pořad České televize Bilance.
2. 3. 2021|