TÉMA

Prodejce

České zákazníky překvapují internetová tržiště. Stížností podle ČOI přibývá

Přibývá zákaznických stížností na internetový prodej. Letos už jich Česká obchodní inspekce (ČOI) eviduje čtyři tisíce, stejně jako za celý loňský rok. Novinkou jsou v tomto ohledu takzvaná internetová tržiště. Lidé občas nevědí, jak se liší od klasických e-shopů. Překvapí je pak, že zboží přijde z ciziny nebo chybí některé dokumenty.
23. 10. 2023|

Ceny energií padají pod vládní strop, znovu se vyrojili energošmejdi

Energie už je možné u všech velkých dodavatelů pořídit za ceny pod limitem určeným vládou. I když firmy vyžadují splnění různých podmínek. Znovu se ale objevují nepoctiví prodejci známí také jako energošmejdi. Energetický regulační úřad (ERÚ) před nimi opět varuje. Mnozí zprostředkovatelé zákazníky k nové smlouvě tlačí, říkají kontroloři.
22. 4. 2023|

Za podvody při zprostředkování nákupu aut uložil soud muži sedm a půl roku vězení

Krajský soud ve Zlíně uložil za podvody při zprostředkování nákupu luxusních aut devětadvacetiletému Lukáši Leinweberovi sedm a půl roku vězení. Trest si odpyká ve věznici s ostrahou. Škoda podle obžaloby přesáhla 78 milionů korun. Leinweber se hned na počátku soudního řízení k trestné činnosti doznal. Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně i obžalovaný si ponechali lhůtu pro podání odvolání.
26. 4. 2022Aktualizováno26. 4. 2022, 15:41|