TÉMA

Cyrus Vance

Trump Organization a její finanční ředitel čelí obžalobě z daňových podvodů

Firma bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa a její dlouholetý finanční ředitel Allen Weisselberg byli v New Yorku obžalováni z rozsáhlých daňových podvodů, píše agentura AP. Weisselberg a právníci firmy obvinění odmítli. Prokuratura má ale odlišný názor. „Není lepší případ společnosti, která by se měla zodpovídat ze svých činů,“ řekl prokurátor Carey Dunne.
2. 7. 2021Aktualizováno2. 7. 2021, 22:06|

Newyorská prokuratura vyšetřuje Trumpovu firmu. Zkorumpované kroky, reagoval exprezident

Firma bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa je předmětem trestního vyšetřování. Podle agentury Reuters to oznámila kancelář generální prokurátorky státu New York Letitie Jamesové. Úřad uvedl, že se tak zapojuje do vyšetřování Trump Organization, které vede manhattanský prokurátor Cyrus Vance. Trump označil kroky newyorských činitelů za zkorumpované.
19. 5. 2021Aktualizováno19. 5. 2021, 19:45|

Newyorská prokuratura už má Trumpovy finanční záznamy

Úřad manhattanského prokurátora Cyruse Vance se dostal k finančním záznamům bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa poté, co mnohaměsíční soudní tahanice kolem žádosti o tyto dokumenty v pondělí ukončil Nejvyšší soud USA. Americkým médiím to potvrdil mluvčí státního zástupce Danny Frost. Podle informací televize CNN úřad obdržel miliony stránek záznamů.
25. 2. 2021Aktualizováno25. 2. 2021, 18:29|