TÉMA

Martin Záhoř

Místo strážníků hlídají někde pořádek bezpečnostní agentury. Stejné pravomoci ale nemají

Města si začínají najímat bezpečnostní agentury. Částečně tím řeší problémy s nedostatkem vlastních strážníků nebo omezenou možností využívat městské policisty z okolních měst. I když jsou pravomoci agentur oproti běžným strážníkům omezené, podle radnic dokážou i tak třeba ohlídat správné parkování.
22. 3. 2024|

Pediatra vzali do vazby a stovky dětí v Plané zůstaly bez lékaře. V okolí volno nemají

Tachovsko trápí nedostatek dětských lékařů. Jejich průměrný věk je téměř 65 let, tedy nejvyšší v zemi. Křehkost tamního zdravotnictví ukázal případ pediatra, který minulý týden kvůli opakovanému řízení v opilosti skončil ve vazbě. Tři obvody, kde ordinoval, teď řeší, jak ho nahradit v případě jeho odsouzení. Problémem je i získání zdravotní dokumentace pacientů. Patří totiž lékaři a její vydání musí mnohdy řešit právníci.
14. 2. 2024|

Nový přivaděč ze Stříbra na dálnici D5 je kompletní. Řidiči už nemusí jezdit serpentinami

Plzeňský kraj otevřel druhou část přivaděče ze Stříbra na dálnici D5. Nová komunikace nahradila problematické části té původní, především teď řidiči nemusejí jezdit přes komplikované serpentiny. Stavba a přišla na 160 milionů, většina peněz byla z evropského programu IROP.
9. 1. 2023|

Praha začala sama rozvážet a očkovat AstraZenecu. Nejpostiženější Tachovsko dostalo vakcíny navíc

Řidiči ve čtvrtek začali s rozvozem vakcíny AstraZeneca asi 170 praktickým lékařům v Praze. Rozvoz organizuje pražský magistrát ve spolupráci se spolkem Mladí praktici a soukromými firmami, které se dobrovolně přihlásily a které rozvoz zajišťují bezplatně. Epidemicky nejpostiženější okres v ČR Tachovsko pak bude mít díky mimořádným dodávkám dostatek vakcín na očkování seniorů nad 80 let a zdravotníků.
25. 2. 2021Aktualizováno25. 2. 2021, 21:08|