TÉMA

Altán

Ostravské Sady Milady Horákové se promění v centrum setkávání. Původně tam byly hřbitovy

Druhý největší park v Ostravě – Sady Milady Horákové – se od základů promění. Vítězem soutěže na jeho revitalizaci se stalo studio Míza architekti, kteří chtějí prostranství výrazně oživit. V parku vznikne kavárna s vyhlídkou, kulturní louka a spousta dalších prvků. Vedle Sadů Milady Horákové má v budoucnu vzniknout také nová koncertní hala a nedaleko i Centrum digitalizace a vědy se zázemím pro Moravskoslezskou vědeckou knihovnu.
23. 2. 2023|

V ovocném sadu zámeckého parku v Holešově jsou nové stromy, altán a lavičky

V zámeckém parku v Holešově na Kroměřížsku skončila obnova historického ovocného sadu. Část původních stromů starých odrůd odborníci kvůli jejich stáří a zdravotnímu stavu vykáceli. Vysadili naopak téměř 170 mladých stromů. Součástí veřejně přístupného sadu je také nový dřevěný altán nebo lavičky.
20. 12. 2021|

Vrtulník ozdobil romantickou vyhlídku z Mariiny skály v Českém Švýcarsku novým altánem

Mariina vyhlídka, jedna z největších turistických atrakcí Národního parku České Švýcarsko, se pyšní novým altánem. Aby se konstrukci podařilo na vrchol skály dostat, musel pomoci vrtulník. Za názvem vyhlídky i altánem stojí romantický příběh. Kníže Ferdinand Kinský skálu nechal pojmenovat po své nastávající Marii Anně Lichtenštejnové, které altán s krásným výhledem věnoval jako svatební dar.
25. 2. 2021|