TÉMA

Vyhlídka

Nová stavba Brána Pusteven nabídne turistům zázemí i výhledy

Na Pustevnách se otevřelo turistům nové informační centrum s vyhlídkou, parkovištěm a zázemím. Stavba nazvaná Brána Pusteven by měla zvýšit pohodlí návštěvníků.
12. 1. 2024|

V Markvarticích chtějí zakonzervovat vyhlídku, z níž spadly děti

V Markvarticích na Děčínsku chce obec zakonzervovat lokalitu s vyhlídkou, z níž spadly děti. Spolek Triangl, který dřevěnou plošinu provozoval, asi do konce týdne odstraní její zbytky. Následně zmizí i ohniště a posezení kolem. O budoucnosti místa rozhodne obec až po uzavření celého případu. Dohodli se na tom na pondělním večerním jednání zastupitelé Markvartic. Vedení obce se se zástupci spolku sejde během úterý, řekl místostarosta Libor Kunte (Místní hnutí za harmonický rozvoj). Policie zadala zpracování znaleckých posudků k případu, oznámila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.
15. 8. 2023|

Vyhlídku na Děčínsku chce spolek po pádu dětí nahradit

Spolek Triangl, který na pozemku obce Markvartice na Děčínsku vybudoval dřevěnou vyhlídkovou plošinu, z níž minulý týden spadlo osm dětí a praktikant, chce po jejím stržení nechat vybudovat novou kamennou stavbu. K bourání plošiny se v pátek sejdou zástupci spolku s vedením obce, demolovat se tak nejspíš začne až zkraje příštího týdne, řekl zástupce spolku Petr Hodboď.
8. 8. 2023|

Vyhlídka na Děčínsku byla podle místostarosty přetížená, případ vyšetřuje policie

Kvůli pádu dětí z vyhlídky na Děčínsku policie zahájila trestní řízení pro trestný čin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Z konstrukce se ve čtvrtek večer zřítilo osm dětí a mladistvý praktikant. U čtyř z nich bylo podezření na vážná zranění, u dalších na středně vážná. Plošina rozhledny byla podle místostarosty obce Libora Kunteho přetížená. Místo čtyř povolených na ní bylo nejméně patnáct lidí. Policie to zatím nepotvrdila. Jednalo se o děti z letního tábora Ranč Radana u obce Veselé. Majitelka ranče Petra Svejkovská sdělila, že nebude věc zatím komentovat.
4. 8. 2023Aktualizováno4. 8. 2023, 20:03|

Opuštěný pilíř z minulého století slouží jako netradiční vyhlídka

V plzeňských Slovanech je lidem nově přístupná netradiční vyhlídka z historického pilíře. Ten byl několik let nevyužíván a dělal svému okolí spíše ostudu. Zapomenutá stavba byla už jen vzpomínkou na nedokončený projekt z třicátých let minulého století, který zhatila druhá světová válka. Původně měl přes řeku Radbuzu vést most pro železniční vlečku. Nové místo k odpočinku doprovází i informační tabule o místních živočiších, historii pilíře a dalších historických stavbách v okolí.
3. 6. 2023|

Sloni v ostravské zoo mají nové stínidlo. Přiblíží se tak k vyhlídkám pro návštěvníky

Sloni indičtí v ostravské zoologické zahradě mohou využívat nové stínidlo za více než 2,2 milionu korun. To původní už bylo nevyhovující, sloni se tak spíše zdržovali ve stínu budovy pavilonu, která je však ve velké vzdálenosti od vyhlídek pro návštěvníky. Zoo se proto rozhodla vybudovat pro ně nové zázemí, infomovala mluvčí ostravské zahrady Šárka Nováková.
4. 8. 2021|

Vrtulník ozdobil romantickou vyhlídku z Mariiny skály v Českém Švýcarsku novým altánem

Mariina vyhlídka, jedna z největších turistických atrakcí Národního parku České Švýcarsko, se pyšní novým altánem. Aby se konstrukci podařilo na vrchol skály dostat, musel pomoci vrtulník. Za názvem vyhlídky i altánem stojí romantický příběh. Kníže Ferdinand Kinský skálu nechal pojmenovat po své nastávající Marii Anně Lichtenštejnové, které altán s krásným výhledem věnoval jako svatební dar.
25. 2. 2021|