TÉMA

NTSB

Potápěči v Baltimoru vyzvedli dvě těla, unikající látky dle úřadů neznamenají riziko

Na kontejnerové lodi, která narazila do mostu v Baltimoru a způsobila jeho zřícení, se nachází přes 750 tun nebezpečných látek. Některé kontejnery jsou podle vyšetřovatelů poškozené a uniká z nich obsah, rizikový ale není. Ve čtvrtek Národní úřad pro bezpečnost dopravy vyslechne oba lodivody. Potápěči vyzvedli těla dvou pohřešovaných, další čtyři jsou dle kriminalistů také po smrti, policie mezitím pozastavila záchranné práce.
včera|

Při nehodě helikoptéry s Kellnerem zřejmě chyboval pilot, řekli vyšetřovatelé

Pravděpodobnou příčinou nehody vrtulníku, při níž v roce 2021 na Aljašce zahynul český miliardář Petr Kellner a další čtyři lidé, byla neschopnost pilota zareagovat odpovídajícím způsobem na špatnou viditelnost. Podle agentury AP o tom ve své zprávě informoval americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB).
28. 9. 2023|

Vyšetřování pádu vrtulníku, při kterém zemřel Kellner, zpozdily chybějící součásti stroje

Více než rok trvalo, než se z horské oblasti Aljašky, kde v roce 2021 po pádu vrtulníku zemřel i český miliardář Petr Kellner, podařilo vyzvednout důležité součásti stroje. ČTK to sdělil americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB), který má vyšetřování na starosti. To se nyní po průtazích blíží ke konci. Závěrečnou zprávu by měl úřad dokončit a zveřejnit v létě.
14. 4. 2023Aktualizováno15. 4. 2023, 00:02|

Trosky Kellnerovy helikoptéry zkoumají v Anchorage

Vrak havarované helikoptéry Airbus AS350B3 byl převezen do Anchorage, kde ho zkoumá dvanáctičlenný tým vyšetřovatelů. V průběhu příštího týdne pak americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB) zřejmě zveřejní předběžnou zprávu o nehodě, při níž koncem března zahynul nejbohatší Čech Petr Kellner. Podle portálu Alaska's News Source to řekl Clint Johnson z NTSB s tím, že může trvat i rok, než tento úřad vypracuje konečné závěry vyšetřování. Uvedl také, že David Horváth, jediný člověk, který nehodu přežil, dal najevo zájem o okolnostech neštěstí vypovídat, napsal portál Anchorage Daily News.
8. 4. 2021|

Úřady vyzvedly vrak vrtulníku, v němž zahynul Kellner. Prozkoumají možné vady

Americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě (NTSB) vyzvedl na Aljašce trosky vrtulníku, v němž zahynulo pět lidí včetně miliardáře Petra Kellnera. Vyšetřovatelé budou zkoumat důkazy týkající se nehody.
3. 4. 2021|

Nezvěstný vrtulník s Kellnerem nahlásil provozovatel stroje až po dvou hodinách

Společnost provozující vrtulník, při jehož pádu zahynulo v sobotu na Aljašce pět lidí včetně podnikatele Petra Kellnera, upozornila záchranáře na nezvěstný stroj až dvě hodiny poté, co helikoptéra přestala vysílat satelitní trasovací signál. Uvedli to vyšetřovatelé z amerického Národního úřadu pro bezpečnost v dopravě (NTSB), kteří nyní zjišťují, proč se tak stalo a zda nehodu původně přežil kromě snowboardisty Davida Horvátha i někdo další. Horváth je stále ve vážném stavu v místní nemocnici.
31. 3. 2021|

Motor boeingu nad Denverem podle vyšetřovatelů selhal kvůli únavě materiálu, slyšet byla hlasitá rána

Motor letadla United Airlines, který v sobotu kriticky selhal, podle americké Národní rady pro bezpečnost dopravy vykazoval známky únavy materiálu. Incident přežili všichni na palubě letounu, padající trosky nezranily ani nikoho na zemi. Společnost Boeing doporučila do odvolání nepoužívat stroje se stejným typem motoru.
23. 2. 2021|