TÉMA

Pavel Dostál

Pavel ocenil Zlatými záchranářskými kříži hasiče i muže, který v nouzi řidiče zastavil autobus

Za záchranu škrcené ženy, zdravotní pomoc při dopravní nehodě nebo pomoc bezvládnému řidiči autobusu předal v úterý prezident Petr Pavel na Pražském hradě ocenění Zlatý záchranářský kříž. Celkem bylo uděleno sedm Zlatých záchranářských křížů, čtyři čestná uznání a dvě další ceny ve spolupráci s partnery časopisu Rescue Report, který je vyhlašovatelem soutěže. Hodnotitelé vybírali ze zhruba sedmi desítek návrhů.
10. 10. 2023Aktualizováno10. 10. 2023, 20:42|

30 let zpět: Naposledy se sešlo Federální shromáždění

Přesně 24 let existovalo Federální shromáždění jakožto parlament v rámci Československa. Poslanci obou zemí – české i slovenské – v něm poprvé zasedali v lednu 1969, nedlouho po sovětské okupaci vojsky Varšavské smlouvy. A dva týdny před rozpadem federace na dva samostatné státy se v něm volení zástupci sešli naposledy. Tuto událost si nenechal ujít ani prezident Václav Havel.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
17. 12. 2022|

Pražské jaro obdrží od ministerstva v dalších letech každý rok 30 milionů korun

Festival Pražské jaro za splnění nezbytných podmínek každoročně obdrží od ministerstva kultury pro zajištění své finanční stability 30 milionů korun. Smlouvu o spolupráci na následující tři roky ve čtvrtek podepsali ministr kultury Martin Baxa (ODS) a ředitel festivalu Pavel Trojan. Proti minulým letům tak může Pražské jaro od příštího roku počítat s fixní částkou dotace. Výrazně by to mělo pomoct při vyjednávání se zahraničními partnery, jejichž angažmá jsou plánována na léta dopředu.
15. 12. 2022|

Přeplněné nemocnice by mohly zastavit veškerou péči kromě intenzivní, řekl ministr Blatný

V nemocnicích zbývá podle náměstka ministra zdravotnictví Vladimíra Černého asi 15 procent volných lůžek. Vyčerpaná, tedy pod pět procent volných, by mohla být za dva až tři týdny. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) proto napsal hejtmanům a ředitelům zařízení, že v případě nepříznivého vývoje by nemocnice mohly omezit veškerou ostatní péči kromě té intenzivní.
23. 2. 2021Aktualizováno23. 2. 2021, 23:24|