TÉMA

Sedlice

Silné bouřky zvedaly hladiny toků, hasiči měli stovky výjezdů

Českem se v noci a nad ránem prohnaly silné bouřky. Hasiči kvůli nim měli zhruba přes šest set výjezdů. Nejvíc zásahů bylo v Praze a Středočeském kraji. Hasiči ve většině případů odčerpávali vodu a odklízeli popadané stromy. Silničáři z několika menších středočeských silnic v okolí Prahy museli odstraňovat kamení a sesuvy půdy. Déšť na několika místech zvedal také hladiny malých toků. Během sobotního odpoledne se vyčasilo. Příští týden meteorologové očekávají tropické teploty.
25. 6. 2022Aktualizováno25. 6. 2022, 19:19|

Českem procházejí bouřky, do soboty může lokálně spadnout až 100 milimetrů srážek

Bouřky, které od pátečního odpoledne procházejí částí Česka, mohou být podle výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) zejména v Jihočeském kraji a na jihu Středočeského kraje a západě Vysočiny ojediněle extrémně silné. Doprovodit je může přívalový déšť, krupobití a vítr s nárazy kolem 70 kilometrů v hodině. Pásmo velmi silných bouřek se kolem 22. hodiny rozšířilo k severu až severovýchodu až po Prahu. Intenzivní srážky budou způsobovat zatopování níže položených míst a rozvodňování menších toků. Další bouřky se mohou v těchto oblastech objevit i v průběhu večera a první poloviny noci.
24. 6. 2022Aktualizováno24. 6. 2022, 21:50|

Policie žádá o pomoc v případu mrtvých zvířat u Sedlice na Příbramsku

Policisté vyšetřují nález 16 mrtvých zvířat včetně orla mořského, dvou jestřábů a tří kání lesních u Sedlice na Příbramsku. Podle ornitologů zvířata zřejmě někdo otrávil. Kriminalisté zkoumají zajištěné stopy a žádají veřejnost o pomoc. Pokud někdo v pátek zaznamenal v okolí Sedlice pohyb lidí nebo vozidla, měl by se obrátit na příbramské policisty nebo na bezplatnou linku 158. Pachateli hrozí až pět let vězení, uvedla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.
22. 2. 2021|