TÉMA

Daniel Szórád

Bývalý šéf Lesů ČR Szórád dostal odškodné sto tisíc za nezákonné stíhání

Bývalý generální ředitel Lesů České republiky Daniel Szórád dostal odškodnění sto tisíc korun za stíhání v kauze údajného podvodu. Ministerstvo spravedlnosti mu zároveň zaslalo omluvu. Obžaloba vinila Szóráda z toho, že po odvolání z funkce šéfa podniku nedodržel konkurenční doložku. Soudy ale muže osvobodily.
5. 10. 2023|

Nejvyšší soud definitivně osvobodil bývalého šéfa Lesů ČR Szóráda

Nejvyšší soud potvrdil osvobození bývalého ředitele státního podniku Lesy České republiky Daniela Szóráda. České televizi informaci potvrdil mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství Petr Malý. Szórád se měl podle obžaloby dopustit podvodu tím, že po odvolání z funkce v roce 2018 údajně nedodržel konkurenční doložku. Podle justice ale muž trestný čin nespáchal.
4. 8. 2023|

Ekonomickým šéfem Lesů ČR bude bývalý generální ředitel Szórád

Ekonomickým ředitelem státního podniku Lesy České republiky bude od 1. ledna 2023 Daniel Szórád, který byl v letech 2014 až 2018 generálním ředitelem podniku. Od února 2019 je Szórád ředitelem divize Morava lesnické společnosti LST z Trhanova na Domažlicku. V nedávném výběrovém řízení se ucházel o místo generálního ředitele. Lesy ČR spravují téměř polovinu lesů v zemi.
29. 12. 2022|

Soud zprostil bývalého ředitele Lesů ČR Szóráda obžaloby z podvodu

Krajský soud v Hradci Králové ve středu pravomocně zprostil bývalého generálního ředitele státního podniku Lesy České republiky (LČR) Daniela Szóráda obžaloby z podvodu. Podle státního zástupce Szórád po odvolání z funkce v roce 2018 nedodržel konkurenční doložku a začal pracovat pro lesnickou společnost LST z Trhanova na Domažlicku dřív, než směl. Szórád vinu od počátku odmítal.
30. 11. 2022Aktualizováno30. 11. 2022, 13:06|

Žalobce zastavil stíhání bývalého ředitele Lesů ČR Daniela Szóráda. Policistům chybějí důkazy

Státní zástupce zastavil stíhání bývalého ředitele Lesů ČR Daniela Szóráda kvůli porušení povinnosti při správě cizího majetku. Podle kriminalistů poškodil státní podnik tím, že nabídl těžařským firmám předčasné ukončení kontraktů dohodou kvůli kůrovcové kalamitě. Podle Nejvyššího státního zastupitelství ale policisté nemají dost důkazů, informoval web Hospodářských novin. Szórád je nadále stíhán pro podvod, kterého se podle policie dopustil nedodržením konkurenční doložky po odchodu z místa ředitele Lesů ČR.
15. 4. 2021|

Policie viní exředitele Szóráda ze škody 1,8 miliardy v Lesích ČR

Policie obvinila bývalého generálního ředitele Lesů ČR Daniela Szóráda z porušení povinnosti při správě cizího majetku a z podvodu v souvislosti se státním podnikem. Podle kriminalistů Szórád způsobil škodu zhruba 1,8 miliardy korun, hrozí mu dva až osm let vězení. O obvinění informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej, Szórád své stíhání potvrdil, chce své kroky ve vedení firmy obhájit.
18. 2. 2021Aktualizováno18. 2. 2021, 22:31|