TÉMA

Otevírání

Pro kulturu budou klíčové příští dva týdny, očekává Zaorálek. Podle něj i pořadatelů by pomohla větší proočkovanost

Kulturní akce mohou být bez omezení počtu diváků, byť ti musí stále plnit některá pravidla, na největších akcích musí být nejméně polovina návštěvníků očkovaná nebo po covidu. Samotní pořadatelé těchto akcí by byli rádi, kdyby omezení co nejdříve skončila, ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) ale trvá na tom, že to zatím nejde. Jak se bude situace v kultuře vyvíjet na podzim, bude podle něj zřejmé za dva až tři týdny, kdy by se měl na epidemii naplno projevit dopad začátku školního roku. Lubomír Zaorálek diskutoval s pořadateli kulturních akcí Robertem Porkertem a Štěpánem Kubištou v Událostech, komentářích.
8. 9. 2021|

Otevírání škol začne s rotační výukou na prvním stupni, do mateřských půjdou jen předškoláci, schválila vláda

Od příštího pondělí půjde do škol polovina žáků prvního stupně, třídy se budou střídat po týdnech, a do školek se zatím vrátí pouze předškoláci. Rozhodla o tom vláda po bouřlivé diskusi. Premiér Andrej Babiš (ANO) měl proti tomuto plánu, který připravilo ministerstvo školství, výhrady. Veřejně se pozastavoval nad rotační výukou i nad tím, že mladší děti ze školek ještě zůstanou doma.
6. 4. 2021Aktualizováno6. 4. 2021, 22:28|

V úterý přibylo přes 12 tisíc nakažených. Pacientů v těžkém stavu je skoro jako při podzimním maximu

Rizikové skóre dosáhlo na 72 bodů a zvýšilo se reprodukční číslo z 1,06 na 1,08. V úterý Česko s 12 486 potvrzenými případy dosáhlo nejvyššího nárůstu od 8. ledna. Roste také počet covidových pacientů v těžkém stavu, přibližuje se maximu z listopadu. Ředitelé nemocnic v Královéhradeckém kraji vyzývají k používání rozumu a dodržování opatření proti šíření nákazy. Lůžková kapacita zdravotnických zařízení v kraji je téměř naplněná. O opatřeních proti koronavirové epidemii a o pandemickém zákonu budou ve středu večer opět jednat vládní a opoziční strany.
17. 2. 2021Aktualizováno17. 2. 2021, 15:58|