TÉMA

David Šlouf

Plzeň postaví parkhouse za čtvrt miliardy. Čtyřpodlažní objekt pojme přes tři sta aut

Plzeň postaví v městské části Bory nadzemní parkovací dům za čtvrt miliardy korun a za 15 milionů velké parkoviště P+R („zaparkuj a jeď“) na náměstí Emila Škody poblíž centra. Město už teď dokončuje za skoro 40 milionů parkoviště P+R s 318 místy v Kaplířově ulici na Borech vedle točny tramvaje číslo 4 a autobusového terminálu. Informoval o tom vedoucí městského odboru investic Pavel Grisník.
14. 12. 2021|

Baxa skončí jako primátor Plzně, pokud se stane ministrem kultury v nové vládě

Martin Baxa (ODS) se vzdá postu v čele stosedmdesátitisícové Plzně, pokud se stane ministrem kultury. Je přesvědčen, že funkci ministra a primátora nelze vykonávat současně. Uvedl to v tiskovém prohlášení. Pokud bude Baxa jmenován ministrem, rozhodne podle něj zastupitelský klub ODS v zastupitelstvu města o dalším postupu. Primátor Plzně je místopředsedou ODS, předsedou regionální organizace strany, krajským zastupitelem a už podruhé stojí v čele města.
18. 11. 2021|

Z vyloučené lokality Kvítečkov bude moderní čtvrť. Vyrostlo tam už osm nových domů se sociálními byty

Z Plzeňského Kvítečkova, který býval vyloučenou lokalitou, bude už brzy moderní čtvrť. Vyrostlo v ní prvních osm nových domů s byty pro seniory, zdravotně postižené, samoživitele, rodiny pečující o zdravotně postižené dítě i mladé rodiny jako startovací dostupné bydlení. Jde přímo o projekt města, které do něj z rozpočtu investuje něco přes 400 milionů korun.
7. 6. 2021|