TÉMA

Tomáš Sláma

Jičínská nemocnice se dočká nového pavilonu. Vzniká na místě staré a vlhké budovy

V areálu Oblastní nemocnice v Jičíně začala stavba nového multifunkčního pavilonu. Královéhradecký kraj za něj zaplatí téměř 320 milionů korun. Už v příštím roce by tak nemocnice mohla mít nové laboratoře, oddělení hematologie nebo onkologický stacionář.
29. 1. 2022|

Jičínská nemocnice získá multifunkční pavilon, kraj podepsal smlouvu na jeho stavbu

Královéhradecký kraj těsně před vypršením lhůty podepsal smlouvu na stavbu multifunkčního pavilonu v jičínské nemocnici za 319 milionů korun s vítězem tendru – firmou Geosan. Zakázka krajskou radnici vyjde o třetinu levněji, než původně plánovala, a ušetří tak 155 milionů korun. Firma převezme staveniště 20. srpna.
11. 8. 2021|

Majitelka zdravotní dopravy Vojtěchová stále odmítá plně kompenzovat řidiče sanitek penězi od státu

Někteří zdravotníci stále čekají na slíbené covidové odměny. O těch rozhodlo ministerstvo zdravotnictví a stát je provozovatelům vyplácí. Jenže třeba řidiči sanitek z Nového Bydžova mají slíbenou jen část. Majitelka přepravní firmy se k tomu ve středu pro Českou televizi vyjádřila, někteří řidiči zvažují výpověď. Ministerstvo jednání firmy nepovažuje za férové, podle úřadu ale nejde o porušení předpisů.
16. 6. 2021|

Pokračuje pozastavení odkladných operací, část poslanců by chtěla nechat rozhodnout nemocnice

Desítky tisíc odložených zákroků a několikaměsíční čekací doby na operace. S neustupující epidemií covidu-19 pokračuje i zákaz provádění odkladné péče. Některé nemocnice by ale přivítaly, kdyby i teď mohly operovat také neakutní zákroky. Prosadit to chce i část poslanců zdravotního výboru. Podle nich by si namísto plošného zákazu měli o odkladu péče podobně jako na jaře rozhodnout sami ředitelé nemocnic.
14. 2. 2021|