TÉMA

Ochrana zvířat

Modrý sloup zůstane turistům nepřístupný. Klíčový je tetřev

Ani po desítkách let žádostí obcí na Šumavě se turistům z české strany neotevře hraniční přechod Modrý sloup. Vedení národního parku navrhovalo otevření stezky Luzenským údolím, pokud se rozšíří klidové území rezervace a neohrozí to populaci tetřeva hlušce. Ministerstvo životního prostředí ale s takovým návrhem nesouhlasí, a to i proto, že podle něj park daná území dosud nemá vymezená. Řízení o zpřístupnění hraničního přechodu proto zastavilo.
16. 12. 2022|

30 let zpět: Z Československa se vyvážejí zvířata na pokusy do zahraničí

Nově schválený zákon České národní rady na ochranu zvířat v preambuli sice uváděl, že zvíře je živý tvor, přesto s ním i nadále zacházel jako s věcí. Mimo jiné nedával možnost odebrat týrané zvíře krutému majiteli, neboť by se tím porušilo vlastnické právo.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
3. 5. 2022|

Dvousetletá tradice bere za své. Paříž zavře kvůli ochraně zvířat ptačí trh

Paříž přichází o jednu z atrakcí historického centra. Radnice se rozhodla uzavřít ptačí trh, který fungoval o nedělích už od počátku 19. století. Hlavním důvodem jsou stížnosti ochránců zvířat, podle kterých se na místě rozmohl černý obchod a týrání opeřenců. Sami prodejci to ale popírají.
14. 2. 2021|