TÉMA

Půjčovna

Paříž se jako první metropole v Evropě zbavila sdílených koloběžek

V Paříži v pátek začíná platit zákaz sdílených elektrických koloběžek. Jejich provozovatelé museli do konce srpna odklidit zhruba patnáct tisíc vozítek z ulic francouzské metropole v souladu s nařízením vedení města. Přesunuli je do jiných měst, kde tuto službu nadále provozují, ale přemýšlejí i nad způsoby, jak zákaz obejít, například pomocí půjčoven.
1. 9. 2023|

Velké Bílovice plánují otevřít půjčovnu krojů. Chtějí zachovat lidové tradice

Velké Bílovice na Břeclavsku se snaží o záchranu folkloru a místních krojů. Od lidí chtějí vykoupit nepoužívané kroje a vytvořit půjčovnu. Měla by sloužit hlavně těm, kteří na vlastní kroj třeba nemají peníze. Město hodlá pomocí půjčovny přispět také k uchování lidových tradic. Bílovice jsou totiž největší vinařskou oblastí a folklor k nim patří.
11. 5. 2023|

Půjčovna na Šumavě vyřadila elektrokoloběžky kvůli sporům s národním parkem

Na šumavské Modravě nebo Kvildě už turisté nebudou mít možnost zapůjčit si elektrokoloběžky. Tamní půjčovna sportovního vybavení je i přes velkou oblibu návštěvníků Šumavy vyřadila ze svého sortimentu, a to kvůli sporům se správou národního parku. Provozovatele výkonnějších koloběžek nebo segwayů navíc zanedlouho čeká i placení povinného ručení.
25. 8. 2022|

Půjčovny karavanů mají většinu aut do konce března pronajatou

Půjčovny obytných vozů mají většinu svých aut až do konce jarních prázdnin zamluvenou. Lidé mají největší zájem o prostorné „bydlíky“ na prodloužené víkendy, od čtvrtka do pondělí. Oslovené půjčovny ČT potvrdily, že hlavně kvůli uzavřeným hotelům a penzionům letos stoupl proti předchozím letům zájem Čechů o karavany o desítky procent.
13. 2. 2021|