TÉMA

Hejtmanství

Zastupitelé Plzeňského kraje schválili smlouvu o převzetí Sušické nemocnice. Rozhodne město

Zastupitelstvo Plzeňského kraje schválilo návrh smlouvy na provozování Sušické nemocnice, jediné nemocnice v kraji, která patří městu. Smlouva předpokládá bezúplatné převedení nemocnice kraji a její začlenění do systému krajských nemocnic. Kraj ve smlouvě městu Sušici garantuje pouze zachování ambulantního provozu, laboratoří, pohotovosti a lůžek následné péče, nikoliv akutní lůžkovou péči. Rozhodnutí je nyní na městě, Sušice ale dlouhodobě bezúplatný převod odmítá.
27. 11. 2023Aktualizováno27. 11. 2023, 14:04|

Zájem o dovolenou v karavanu roste. Kraje na to reagují podporou vzniku stání pro obytná auta

V Plzeňském kraji vznikají první karavanová stání, která dotacemi podpořilo hejtmanství. Na jejich zřízení vyčlenilo celkem osm milionů korun, čímž reaguje na růst zájmu o individuální dovolené. Kempování na parkovištích se rozmohlo v době koronavirové pandemie, kdy byly hotely a penziony zavřené. Podporu pro karavanisty rozjely i další kraje v Česku.
28. 4. 2023|

MHD Kladno přestala být součástí systému jednotné pražské a středočeské dopravy, přibyly spoje

Městská hromadná doprava Kladno přestala být součástí systému jednotné pražské (PID) a středočeské dopravy. Město přidalo spoje a prodloužilo linku 601. Tarif městské dopravy se nemění podle Ludomíra Landy z ČSAD MHD Kladno ani pro cestující využívající jízdenky pražské integrované dopravy. Podle PID nebude mezi MHD Kladno a PID garantováno vzájemné uznávání jízdenek. Změna souvisí s omezením příměstských linek v důsledku sporu Kladna a Středočeského kraje, který se týká příspěvku na provoz.
1. 9. 2022|

Bez nouzového stavu může cestu z pandemie řídit souhra ministerstva, hygieny a krajů

V neděli zřejmě skončí nouzový stav. Česko by se v novém týdnu ocitlo bez celoplošných omezení zaváděných kvůli pandemii koronaviru, řadu oblastí by ale mohla dál regulovat souhra krajů a rozhodnutí ministerstva zdravotnictví na základě zákona o ochraně veřejného zdraví. Přinášíme přehled dostupných informací.
12. 2. 2021|