TÉMA

Colt

Pavel se před odjezdem z USA setkal s Ruttem. Navštívil také zbrojovku s českými vlastníky

Prezident Petr Pavel před odjezdem z USA jednal s nizozemským premiérem Markem Ruttem o pomoci Ukrajině i o spolupráci Amsterdamu a Prahy při výstavbě terminálu na zkapalněný zemní plyn v Eemshavenu. Navštívil také výrobní závod firmy Colt ve státě Connecticut, která má české vlastníky a dodává přes americkou a kanadskou vládu zbraně Kyjevu.
23. 9. 2023|

Česká zbrojovka chce po akvizici Coltu vyrábět nejvíce ručních palných zbraní na světě

Česká zbrojovka Uherský Brod se chce stát největším výrobcem ručních palných zbraní na světě. Výrazně posílit se proto snaží na trhu v USA, který je co do počtu střelců největší a nejlukrativnější. Pomoci jí v tom má letošní akvizice amerického Coltu. Česká televize jako první velké médium natáčela přímo v mateřském výrobním závodu Coltu v Connecticutu.
2. 10. 2021|

Mexiko zažalovalo americké výrobce zbraní, že nesou podíl na násilí v zemi

V roce 2019 bylo v Mexiku s pašovanými zbraněmi spojeno na sedmnáct tisíc vražd. Podle odhadů tím zemi vznikla škoda odpovídající asi dvěma procentům HDP. Mexiko od té doby viditelně zpřísnilo boj proti ilegálnímu trhu se zbraněmi, násilí ale neustává. Kromě drogových kartelů úřady z podílu na násilí nově viní i americké zbrojařské firmy jejichž výrobky plní zbrojnice narkobaronů. Zažalovaly je u soudu za podíl na krveprolití a žádají kompenzaci nejméně deset miliard dolarů. Mimo jiné od firmy Colt s českým vlastníkem.
5. 8. 2021|

Česká zbrojovka úspěšně dokončila koupi amerického Coltu

Skupina CZG – Česká zbrojovka Group úspěšně dokončila koupi amerického výrobce zbraní Colt Holding Company (Colt). Předcházelo tomu získání potřebných regulatorních souhlasů od amerických a kanadských orgánů, informovala firma. Z dříve zveřejněných smluvních podmínek vyplývá, že stoprocentní podíl v Coltu získá CZG za 220 milionů dolarů (4,7 miliardy korun) v hotovosti a dále za 1 098 620 nově vydaných kmenových akcií CZG.
24. 5. 2021|

Americká legenda v tuzemských rukou. Česká zbrojovka koupila firmu Colt

Skupina CZG - Česká zbrojovka Group podepsala konečnou dohodu o převzetí americké společnosti Colt Holding Company. Podle smluvních podmínek CZG získá stoprocentní podíl v Coltu za 220 milionů dolarů (4,7 miliardy korun) v hotovosti a dále za 1 098 620 nově vydaných kmenových akcií CZG.
12. 2. 2021|