TÉMA

ZZS Středočeského kraje

Hasiči zlikvidovali požár autovraků v Kladně, objekt předali majiteli

Hasičům se podařilo definitivně zlikvidovat požár autovraků v kladenské části Dubí, který vypukl ve čtvrtek před polednem. Plameny měli pod kontrolou od čtvrtečního večera, v pátek dohašovali ohniska a rozebírali ohořelé vraky. Požářiště předali majiteli, který si zajistí takzvanou dohlídku. Příčinu vyšetřovatelé zjišťují, zatím vyloučili úmyslné zapálení. Škoda je podle předběžného odhadu deset milionů korun. Dva dobrovolní hasiči se při zásahu zranili.
28. 4. 2023Aktualizováno28. 4. 2023, 18:38|

Hasiči dostali požár v Benešově pod kontrolu. Záchranáři ošetřili tři lidi

Hasiči v pondělí odpoledne vyjeli k požáru obchodu v centru Benešova, vyhlásili čtvrtý, tedy nejvyšší stupeň poplachu. Záchranáři ošetřili dvě ženy, které se nadýchaly zplodin, a jednoho lehce zraněného hasiče. Jednoho člověka hasiči z budovy evakuovali po žebříku. Před 22:00 pak hasiči dostali požár pod kontrolu. Zásah ale potrvá celou noc, uvedli na svém Twitteru. Škoda ani příčina zatím stále nebyly určeny, sdělila mluvčí krajských hasičů Dagmar Zemanová. Na místo přijel též statik. Chemická laboratoř nenaměřila škodlivé zplodiny, i tak by lidé nyní neměli větrat.
14. 11. 2022Aktualizováno14. 11. 2022, 22:39|

Požár ve výrobní hale na Mladoboleslavsku způsobil škodu za padesát milionů korun

V Bezně na Mladoboleslavsku hořela ve čtvrtek večer hala na výrobu svařovacích dílů, škoda podle odhadů dosáhla až padesáti milionů korun. Příčinu zjišťuje vyšetřovatel. Jeden muž se nadýchal zplodin, byl převezen do mladoboleslavské nemocnice, řekli mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda a mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.
12. 2. 2021|