TÉMA

Poškozování finančních zájmů EU

Policie navrhla obžalovat Mynáře kvůli dotaci na penzion v Osvětimanech

Policisté navrhli obžalovat bývalého vedoucího hradní kanceláře Vratislava Mynáře kvůli dotaci na přestavbu penzionu v Osvětimanech. ČT to sdělil mluvčí Krajského státního zastupitelství v Brně Hynek Olma. Mynář čelí stíhání z dotačního podvodu a poškozování finančních zájmů Evropské unie. Kauza se týká dotace ve výši necelých šesti milionů korun, kterou před třinácti lety získala Mynářova společnost Clever Management. Firma loni dotaci vrátila. Mynář vinu dlouhodobě odmítá.
3. 4. 2024Aktualizováno3. 4. 2024, 11:36|

Policisté doplnili spis k Čapímu hnízdu, nyní se s ním seznámí obvinění

Policisté doplnili spis ke kauze Čapí hnízdo, v níž čelí obvinění premiér Andrej Babiš (ANO) a jeho bývalá poradkyně Jana Nagyová (dříve Mayerová). Nyní musí pokračovat v administrativních úkonech, například obvinění se musí seznámit se spisem. Uvedl to mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.
17. 9. 2021Aktualizováno17. 9. 2021, 13:37|

Policie obvinila Mynáře z poškozování finančních zájmů EU. Zeman ho odvolat nehodlá

Policie obvinila prezidentova kancléře Vratislava Mynáře z trestného činu poškozování finančních zájmů Evropské unie. Na svém webu to ve čtvrtek zveřejnil Pražský hrad. Mynář podal stížnost na postup státního zastupitelství. Bránit se chce také žalobou proti Regionálnímu operačnímu programu (ROP) Střední Morava. Případ se zřejmě týká dotace na penzion v Osvětimanech. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček uvedl, že prezident Miloš Zeman ctí presumpci neviny, a proto kancléře ponechá i přes policejní obvinění ve funkci.
11. 2. 2021Aktualizováno11. 2. 2021, 19:04|