TÉMA

Kapela

Ruská kapela kritizující válku unikla deportaci z Thajska do Moskvy. Kremlu nepohodlní umělci čelí v zahraničí zastrašování

Členům ruské rockové skupiny Bi-2, která kritizuje ruskou válku na Ukrajině, se vyhnula deportace z Thajska do Ruska, kde jim podle lidskoprávních organizací hrozí přísné tresty. Thajské úřady hudebníkům umožnily odletět do Izraele, jehož občanství někteří z nich mají. Členové skupiny byli zatčeni v letovisku Phuket – oficiálně za práci bez patřičného povolení. Zastrašování čelí v zahraničí i další ruští umělci, kteří zemi kvůli své kritice Kremlu opustili.
1. 2. 2024|

Kapela Linkin Park se ozvala staronovým singlem. Vzpomíná i na zesnulého Benningtona

Americká rocková kapela Linkin Park, která patří mezi nejprodávanější interprety 21. století, vydala staronový singl. Pochází ještě z dob nahrávání alba Meteora před dvaceti lety. Píseň s názvem Lost upomíná na začátky kapely i jejího zesnulého frontmana Chestera Benningtona. Linkin Park naposledy koncertovali před šesti lety.
13. 2. 2023|

V posledních letech se cosi změnilo, říkají Larkin Poe o předsudcích i o zájmu mladých o žánr

V Praze vystoupila americká blues-rocková dvojice Larkin Poe, kterou tvoří sestry Lovellovy. Tradiční americký žánr obtěžkaný macho imagí dokázaly osvěžit a nabídnout i nejmladší generaci. Jako zdatné kytaristky mají zároveň respekt žánrových osobností. Letos vystoupí také na Colours of Ostrava.
30. 5. 2022|

Zemřel bubeník americké rockové skupiny Foo Fighters Taylor Hawkins

Ve věku 50 let zemřel dlouholetý bubeník americké rockové skupiny Foo Fighters Taylor Hawkins. Skupina to oznámila na svém Twitteru. Podrobnosti o příčině úmrtí však neposkytla. Podle časopisu Semana byl Hawkins nalezen mrtvý v hotelu v kolumbijské Bogotě. Skupina tam měla vystoupit na hudebním festivalu, píše agentura DPA.
26. 3. 2022|

Nový Zéland je nejlepší v covidu, tvrdí studie. Díky tomu tam na koncert může přijít i třicet tisíc lidí

Největší a nejslavnější hudební festivaly světa, například britské Glastonbury, se už druhým rokem ruší. Na Novém Zélandu se naopak koncerty pro desetitisíce hudebních fanoušků odehrávají už teď. Pro svět i Česko, kde Rock for People nedávno uspořádal virtuální festival, je dění v tichomořském státu jako výjevem ze sci-fi. Zéland patří k zemím, které si s pandemií poradily nejlépe. Jde o spojení geograficky výhodné polohy a tvrdého režimu na hranicích.
13. 2. 2021|