TÉMA

Bílí Tygři Liberec

Liberecká koalice bude kvůli obvinění Židka bez ODS

Petr Židek, který je obviněný v korupční kauze, rezignoval na funkce náměstka primátora Liberce, radního města a předsedy dozorčí rady libereckého dopravního podniku. V prohlášení to zdůvodnil tím, že nechce narušovat práci radniční koalice. Do vedení pátého největšího města v zemi byl Židek zvolený za ODS, členství ve straně mu výkonná rada ODS zrušila v pátek. V reakci na kauzu vypověděly ostatní strany liberecké koalice koaliční smlouvu a pokračovat budou bez ODS. Nadále mají většinu.
15. 4. 2024Aktualizováno15. 4. 2024, 21:13|

Policie obvinila šéfa Syner Group a prezidenta Bílých Tygrů Syrovátka

V korupční kauze spojené s libereckou radnicí je obviněný i předseda představenstva liberecké stavební firmy Syner Group a prezident hokejového klubu Bílí Tygři Liberec Petr Syrovátko. Usnesení o zahájení trestního stíhání převzal v pátek, vinu ale odmítá. Podle některých médií, která se odvolávají na policejní dokumenty, uplácel Syrovátko náměstka libereckého primátora Petra Židka (ODS). Oběma již výkonná rada ODS zrušila členství. V případu rozděleném na tři části je obviněných celkem osm lidí, dva z nich soud ve čtvrtek poslal do vazby.
12. 4. 2024Aktualizováno12. 4. 2024, 21:24|

Politici zmiňují Kellnerovy úspěchy i jeho příspěvek společnosti. Po podnikatelově úmrtí klesaly na pražské burze akcie

Na nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, který v sobotu zahynul při leteckém neštěstí na Aljašce, vzpomínají politici v souvislosti s jeho podnikatelskými úspěchy, ale i kroky, kterými pomohl české společnosti. Jeho úmrtí lituje prezident Miloš Zeman, upřímnou soustrast vyjádřil i premiér Andrej Babiš (ANO) či šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Vicepremiér a předseda sociálních demokratů Jan Hamáček připomenul pomoc Kellnerovy podnikatelské skupiny při zvládání epidemie koronaviru loni na jaře. Po oznámení úmrtí na pražské burze také klesaly ráno výrazně akcie operátora O2 a Monety Money Bank.
29. 3. 2021Aktualizováno29. 3. 2021, 17:41|
Doporučujeme

Zločin pronikl i do on-line počítačových her, jejich popularita přitom stále roste

Plzeňští policisté hledají pachatele, který odcizil nůž z počítačové hry Counter-Strike, aniž by jeho majiteli zaplatil plnou cenu. Podobné případy jsou v Česku podle policie relativně ojedinělé, ukazují ale hlubší problém týkající se bezpečnosti mladistvých na internetu a nové formy vydělávání peněz. Počítačové hry svým obratem i díky koronavirové krizi překonávají sport a filmy. Profesionální hráči jako Tomáš Šťastný se pak jejich prostřednictvím bez problému živí.
9. 2. 2021|