TÉMA

Equa bank

Hello Bank! postupně v Česku skončí, přestává poskytovat nové produkty

Hello bank! jako pobočka zahraniční banky BNP Paribas Personal Finance postupně skončí v České republice. Od pondělí banka na českém trhu přestává poskytovat veškeré nové produkty. Pro stávající klienty se v tuto chvíli nic nemění, během následujících měsíců bude ale banka poskytování bankovních služeb ukončovat i pro ně. Hello Bank!, která má zhruba 300 tisíc klientů, o tom v pondělí informovala na svém webu.
3. 4. 2023|

Banky hlásí mimořádné zisky. Raiffeisenbank si polepšila o 89 procent

Část bank a spořitelen hlásí za první tři čtvrtletí letošního roku mimořádné výdělky. Největší růst zaznamenala Raiffeisenbank – meziroční rozdíl u ní tvoří téměř devadesát procent. Komerční bance stoupl čistý zisk o více než polovinu na bezmála třináct miliard korun a České spořitelně o necelých čtyřicet procent. Právě na banky a energetické, petrolejářské či těžební firmy zřejmě od příštího roku dopadne daň z neočekávaných zisků. V pátek ji v takzvaném daňovém balíčku schválila sněmovna. Analytici konstatovali, že aktuální výsledky potvrdily silnou pozici tuzemského bankovního sektoru.
4. 11. 2022Aktualizováno4. 11. 2022, 13:19|

Českým bankám se loni dařilo. Za nárůstem zisků stojí i zájem o půjčky

Banky v Česku v loňském roce zaznamenaly nebývalý nárůst čistého zisku. Z dosud zveřejněných hospodářských výsledků nejvýrazněji Raiffeisenbank, a to o 119 procent. Skupina ČSOB hlásí nárůst zisku o 90 procent a v dvojciferných číslech se pohybují i další velké banky. Čísla jsou částečně ovlivněná nižší srovnávací základnou z roku 2020, kdy provoz bank omezoval koronavirus.
14. 2. 2022|

Raiffeisenbank se spojuje s Equa bank. ČNB s transakcí souhlasí

Česká národní banka v pátek vydala souhlas ke koupi Equa bank ze strany Raiffeisenbank. Společně se souhlasem antimonopolního úřadu jsou nyní splněny veškeré základní podmínky pro uskutečnění transakce. Následovat bude vypořádání dohodnutých kroků mezi akcionáři obou bank, převod akcií a příprava na samotnou právní fúzi obou společností, sdělila Raiffeisenbank.
14. 5. 2021|

Zájem o hypotéky je rekordní, Češi si na bydlení půjčili v březnu 44 miliard

České banky v březnu poskytly lidem téměř 14 a půl tisíce hypotečních úvěrů za rekordních 44 miliard korun. Vyplývá to z údajů Fincentra Hypoindexu. Březen se tak stal nejsilnějším měsícem v historii ukazatele. Objem poskytnutých hypoték za první čtvrtletí se vyšplhal téměř na 100 miliard korun. Průměrná úroková sazba v březnu po 11 měsících poklesů nepatrně stoupla na 1,94 procenta.
21. 4. 2021|

Antimonopolní úřad dovolil Raiffeisenbank, aby koupila Equa bank

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil skupině Raiffeisenbank nákup Equa bank od fondu AnaCap Financial Partners. Úřad o tom informoval v tiskové zprávě, rozhodnutí je pravomocné.
15. 4. 2021|

Raiffeisenbank koupila Equa bank

Skupina Raiffeisenbank International (RBI) koupila sto procent akcií Equa bank od fondu AnaCap Financial Partners. Uzavření transakce podléhá schválení regulačními orgány, informovala Raiffeisenbank. Cenu transakce skupina nezveřejnila.
6. 2. 2021Aktualizováno6. 2. 2021, 19:51|