TÉMA

Bamlanivimab

Tisíce balení léků na covid dál leží ve skladech. Musíme za ně vrátit peníze, upozorňují nemocnice

V nemocničních skladech zůstávají tisíce balení protilátkových léků na covid. Od firmy Regeneron vláda nakoupila dvanáct tisíc dávek, jedna vyšla na zhruba 65 tisíc korun. Pro zdravotnická zařízení, která léky pořídila, je to i finanční problém. Také kvůli tomu, že na část léků jim pojišťovny poskytly zálohu, kterou musí na podzim vrátit.
8. 8. 2021|

Nemocnicím leží ve skladech léky na covid. Jako pojistka proti zhoršení epidemie

Experimentálních léků jako remdesivir, bamlanivimab či přípravek od firmy Regeneron je ve zdravotnických zařízeních dostatek, shodují se zástupci nemocnic oslovených ČT. Léky na léčbu koronaviru si chtějí ponechat pro případnou podzimní koronavirovou vlnu. Nové dodávky neplánují.
11. 6. 2021|

České zdravotnictví dostalo léky od Regeneronu. Arzenál proti covidu se zvětšuje

Čeští pacienti s covidem-19 mají od úterý k dispozici další lék, který při včasném nasazení brání vážnému průběhu nemoci. Po protilátkovém koktejlu bamlanivimab jim lékaři mohou podávat i ten od americké firmy Regeneron. Škála medikamentů, s jejichž pomocí se lze bránit nemoci, se tak zase o něco rozšířila.
31. 3. 2021|

S covidem už pomáhá bamlanivimab, příští týden dorazí lék od Regeneronu

Ulevit přetíženým nemocnicím by mohly nové léky. Příští čtvrtek má dorazit látka od firmy Regeneron. Už tři týdny mohou čeští lékaři pacientům s covidem podávat bamlanivimab, který brání vážnému průběhu nemoci. Zatím ho v nemocnicích dostalo několik desítek pacientů. Většina dávek je stále ve skladech.
20. 3. 2021|

Česko získalo v Maďarsku cenné informace o řešení pandemie, uvedl Babiš

Česká delegace v Maďarsku získala mnoho informací o řešení koronavirové pandemie, vymáhání dodržování opatření, zajišťování vakcín proti covidu-19 nebo fungování hygienických stanic, řekl premiér Andrej Babiš (ANO) po pátečním jednání s maďarskými partnery. Dodal, že nejlepší vakcína je bezpečná vakcína, která je hned k dispozici, čemuž tak zatím v Česku není. Ocenil, že měl možnost se setkat jak s maďarským premiérem Viktorem Orbánem, tak i s ministry zahraničí, vnitra či zdravotnictví a mohl tak získat kompletní informace.
5. 2. 2021Aktualizováno5. 2. 2021, 15:06|