TÉMA

Tomáš Řehák

Poslanci zvolili do Rady Českého rozhlasu Vágnera, do Rady České televize Řeháka

Do Rady Českého rozhlasu zvolila sněmovna redaktora nakladatelství Argo Oldřicha Vágnera, do Rady České televize vybrali poslanci ředitele Městské knihovny v Praze Tomáše Řeháka. O výsledcích tajných voleb informoval předseda sněmovní volební komise Martin Kolovratník (ANO). V rámci středeční mimořádné schůze sněmovna nedospěla k hlasování o navrhovaných změnách ve výběru radních ČT a ČRo. Debata o vládní novele trvala přes čtyři hodiny a podobně jako při jejích předchozích sněmovních projednáváních ji provázela kritika z řad opozice.
22. 2. 2023Aktualizováno22. 2. 2023, 15:55|

Městská knihovna otevřela na Černém Mostě první samoobslužný kiosek

Čtenáři mohou navštívit první zcela samoobslužnou pobočku Městské knihovny v Praze. Pobočka s názvem Kiosek se nachází v obchodním domě Centrum Černý Most. Otevření pobočky je součástí projektu, jehož cílem je mimo jiné rozšířit dobu, po kterou jsou veřejnosti služby knihovny přístupné.
22. 3. 2022|

O e-knihy byl loni v pražské knihovně větší zájem než o papírové. Ředitele překvapila poptávka po audio verzích

Nebývalý zájem o elektronické knihy zaznamenala loni Městská knihovna v Praze. Čtenáři si jich stáhli více, než kolik si vypůjčili papírových knih. Pro ně nemohli řadu měsíců chodit a ani nyní do knihoven osobně nemohou. Městská knihovna podle jejího ředitele nyní těží z toho, že se stala největším vydavatelem e-knih v republice.
4. 2. 2021|